Кіровоград: усі дитячі садочки підключать до «тривожної кнопки»

Серпень 08, 2014 | Новини | Переглядів: 2031 | Коментарі: 1

Питання безпечного перебування дітей у навчальних закладах є дуже важливим та актуальним для правоохоронців. Батьки кожної дитини хочуть, аби їх малеча, знаходячись у навчальному закладі, не лише отримувала певні знання та вміння, а й була захищена від будь-яких злочинних проявів.

Саме це питання обговорили на робочій зустрічі у Кіровоградському міському відділі міліції т.в.о. начальника Кіровоградського МВ УМВС в області Сергій Коса, в.о. начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей Кіровоградського МВ УМВС в області Оксана Кондрашенко, начальник центру технічної охорони Управління ДСО при УМВС в Кіровоградській області Леонід Писменюк та завідуючі дошкільними навчальними закладами міста Кіровограда.
- Працівники міліції постійно приділяють увагу захисту прав та інтересів маленьких громадян, збереженню їх життя та здоров’я. Коли батьки щодня передають своїх дітей вихователям, вони впевнені, що малеча захищена та знаходиться у повній безпеці. Зважаючи на події, які відбуваються на Сході країни, на сьогоднішній день перед нами гостро стоїть питання збереження здоров’я та життя нашого майбутнього покоління. Ми маємо проявляти максимальну увагу до всього, що відбувається навколо, бути обачними та уважними – наголосила Оксана Кондрашенко. – Якщо Ви помітили підозрілу,
не стандартну для повсякденного життя ситуацію, як наприклад: наближення до садочку підозрілої особи чи групи осіб з певним вантажем чи сумками, або, можливо, заїзд на територію великогабаритного транспорту, якого Ви не очікуєте – не зволікайте, а відразу повідомляйте про це органи міліції, телефонуйте на номер «102». На сьогоднішній день «тривожна кнопка» - один із найефективніших засобів захисту та максимально швидкого реагування фахівців. Охоронна система представляє собою встановлення «кнопки» термінового виклику правоохоронців. В результаті її спрацювання на місце події за лічені хвилини приїжджає наряд міліції.
- Встановлення даної системи дає змогу не лише забезпечити безпеку вихованців та педагогічного колективу навчального закладу, а й вберегти їх від таких кримінальних правопорушень як крадіжки матеріальних цінностей, пошкодження майна, пограбування та інші – зазначив т.в.о. начальника міськвідділу міліції Сергій Коса.
Далі, представник Державної служби охорони Леонід Писменюк детально розповів про встановлення даної системи виклику працівників ДСО.
- Наразі планується підключити до «тривожної кнопки» усі дитячі садочки обласного центру, а згодом й усі навчальні заклади міста – зазначив він.
По закінченню зустрічі працівники міліції закликали керівників ДНЗ до співпраці та надали присутнім свої контактні телефони, за якими вони можуть звертатися у будь-який час, у разі виявлення сторонніх предметів чи підозрілих осіб, а також з питаннями, які стосуються правового захисту дітей.
За матеріалами Кіровоградського МВ УМВС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool