Кіровоград: театралізований концерт у художньому музеї

Травень 22, 2015 | Новини | Переглядів: 885 | Коментарі: 0

21 травня 2015 року в рамках роботи «Мистецької вітальні» в стінах Кіровоградського обласного художнього музею відбувся театралізований концерт до Дня пам’яті поета-лірика Тараса Шевченка «Весна і осінь генія землі».

За ініціативи відомого на теренах нашої області поета, художнього керівника Будинку культури «Авіатор», директора центру «Кіровоградщина авіаційна» Миколи Івановича Барабулі була запропонована хвилююча літературно-музична композиція, в якій глядачі змогли побачити і відчути Шевченка не тільки як бунтаря, але й тонкого лірика, закоханого у свій рідний край, мальовничу природу й українську пісню, слово.
У виконанні хорового ансамблю курсантів Кіровоградської Льотної Академії Національного авіаційного університету та ансамблю народного співу «Чиста криниця» Будинку культури «Авіатор» прозвучали поетичні твори Тараса Шевченка, які доповнювалися українськими народними піснями «Там, де Ятрань круто в’ється», «Чом ти не прийшов», «Ой, на горі там женці жнуть», «Ой, у вишневому саду…» та ін. Всі номери супроводжувалися майстерно підібраним відеорядом, який складався з уривків художніх фільмів, репродукцій відомих художників, світлин фотографів, які показують квітучу Україну та її співучий народ – українців.
Закінчився театралізований концерт спільним виконанням державного гімну «Ще не вмерла Україна», який був завершальним акордом цього яскравого дійства.
Символічно, що цей патріотичний захід відбувся напередодні Дня перепоховання Т.Г.Шевченка на Чернечій (Тарасовій) горі. Адже ця подія є справжнім національним святом для кожного свідомого українця. В цей день ми ще раз згадуємо свого великого Кобзаря, генія і пророка, який все своє свідоме життя вболівав за долю України та її майбуття

Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool