Кіровоград: соціальний захист матері і дитини

Липень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 1106 | Коментарі: 0

Сьогодні, 10 липня, у приміщенні Кіровоградського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді відбулося засідання круглого столу, на якому обговорювалася реалізація у Кіровограді нової соціальної ініціативи Президента України щодо розширення мережі центрів матері та дитини.

У роботі круглого столу взяли участь начальник відділу соціальної роботи Кіровоградського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Вадим Нікітін, провідний спеціаліст відділу соціальної роботи Світлана Галета, головний спеціаліст-психолог Оксана Клименченко, психолог Кіровоградського обласного соціального центру матері та дитини Анна Лобанова, юристи пологових будинків №1, 2 та соціальні працівники. Виступаючи перед присутніми, Вадим Нікітін відзначив, що нові соціальні ініціативи глави держави щодо соціального захисту матері і дитини є однією з найголовніших запорук успішного соціального розвитку України в ХХІ ст. Тісна співпраця усіх соціальних служб міста Кіровограда допоможе вчасно виявити та надати соціальну, правову та психологічну допомогу породіллям, які опинилися в складних життєвих умовах та покращить роботу з попередження відмов від новонароджених дітей. Адже тільки в умовах сімейного затишку можна забезпечити формування здорової, адекватної і цілеспрямованої дитини, наголосив Вадим Нікітін. Світлана Галета звернула увагу присутніх, що однією з причин, через яку діти залишаються без батьків – відмова матерів з різних причин від новонародженого, тобто свідоме позбавлення своїх немовлят конституційного права на сімейне виховання. Щороку 2000 новонароджених дітей в Україні стають сиротами у перші хвилини життя. Існує тенденція, що для жінок, які готові покинути своє дитя, характерні низькі моральні стандарти, негативні емоції у ставленні до дитини, виявляючи, з одного боку почуття любові до дитини, мати водночас демонструє ненависть до неї, звинувачуючи малюка у тому, що саме через нього вона опинилась у скрутному становищі. Складні життєві обставини найчастіше обумовлюються бідністю, відсутністю житла, засобів для існування, низькою загальною культурою, обмеженістю можливостей для подальшого продовження освіти, отримання професії, доступу до медичних і соціальних послуг, відсутністю підтримки з боку сім’ї, батька дитини. Щоб попередити відмову жінки від новонародженої дитини, необхідно якомога раніше діагностувати причини, через які це може статися і вчасно розпочати надавати необхідну кваліфіковану підтримку з метою збереження сім’ї, підкреслила Світлана Галета.
Учасники круглого столу були одностайними, що тільки спільний підхід до вирішення нагальних проблем громадян, які опинилися в складних життєвих умовах, є комплексним та стратегічно правильним.

джерело: http://www.kr-rada.gov.ua/
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool