Кіровоград: прокуратура перевірила законність затримання органами ДАІ транспортних засобів

Серпень 09, 2013 | Новини | Переглядів: 802 | Коментарі: 0

Прокуратурою області виявлено суттєві порушення прав громадян та вимог чинного законодавства під час тимчасового затримання транспортних засобів органами ДАІ.

Зокрема, випадки затримання транспортних засобів на підставах, не передбачених законодавством, не складання протоколів про вчинення адмінправопорушень, внаслідок чого порушники ПДР уникли відповідальності, фальсифікації матеріалів про тимчасове затримання транспортного засобу та факти безпідставного стягнення плати за його зберігання на спеціальному майданчику.
Так, у 36 справах про адміністративні правопорушення, під час провадження по яким працівниками ДАІ затримувалися транспортні засоби, судами прийняті рішення про їх закриття у зв’язку із відсутністю складу правопорушення. Як наслідок – транспортні засоби незаконно утримувалися на спецмайданчику, а їх власниками безпідставно сплачувалися кошти за їх утримання.
Вищезазначене свідчить про спрямованість роботи працівників органів ДАІ області не на профілактику та запобігання адміністративним правопорушенням, а на створення умов для прямого порушення прав громадян, в тому числі з боку Державного підприємства "Кіровоград-Інформ-Ресурси", яке надає послуги по зберіганню транспортних засобів на спеціальному майданчику.
На усунення виявлених порушень вжито дієвих заходів прокурорського реагування.

Прес-служба прокуратури області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool