Кіровоград: мешканців міста чекає ОСББ

Лютий 17, 2014 | Новини | Переглядів: 1869 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді під головуванням заступника міського голови Сергія Поліщука, за участю начальника ГУЖКГ Олександра Хачатуряна відбулася нарада з керівниками ЖЕКів та КРЕПів з питань створення та ефективного функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та будинкових комітетів.

Як відомо, чинним законодавством не передбачені такі посадові особи, як завідуючі будинками. У той же час, відповідно до Закону України «Про органи самоорганізації населення» поряд з квартальними, вуличними комітетами та комітетами мікрорайонів повноцінно функціонують і будинкові комітети, які є органом самоорганізації населення в конкретному будинку, ваідзначив під час наради Сергій Поліщук. За його словами, основними перевагами ОСББ є самостійність визначення переліку послуг, самостійний вибір надавача послуг, самостійність визначення тарифу, повна прозорість використання коштів, можливість заздалегідь планувати поліпшення житлового фонду (утеплення, заходи з енергозбереження, ремонти, тощо), можливість отримання у власність або в довгострокове користування прибудинкової території. Суттєвими перевагами будинкових комітетів є також можливість контролювати якість і обсяг послуг, що надаються, брати участь у плануванні, контролі за виконанням та прийманні ремонтних робіт, виступати уповноваженою особою у взаємовідносинах з владою, надавачами послуг, тощо. Під час наради було обговорено низку питань, у тому числі таких важливих, як надання пільг та субсидій членам ОСББ. Це питання на теперішній час нормативно повністю врегульовано. Увага керівників ЖЕКів та КРЕПів була звернута на проведення роз’яснювальної роботи, на надання всебічної методичної та організаційної підтримки в створенні ОСББ і будинкових комітетів та на недопустимість примусового залучення мешканців. А питання створення і функціонування ОСББ у Кіровограді будуть знаходитися на постійному контролі у керівництва обласного центру.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool