Кіровоград: Ленінській районній у місті раді виповнилося сорок років

Січень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 1163 | Коментарі: 0

40 років тому, 15 січня 1974 року відбулася перша сесія Ленінської районної Ради депутатів трудящих ХІV скликання, яка утворила виконавчий комітет та затвердила структуру і штати виконавчих органів.

210 мандатів отримали депутати Ленінської районної Ради депутатів трудящих ХІV скликання. Серед обраних депутатів були представники усіх галузей: промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, освіти, охорони здоров’я, культури, військовослужбовці.
Першим керівником Ленінського району став Тимофій Матвєєв, заступником – Віктор Кльосов, секретарем – Веніамін Маліцький, які нажаль уже пішли із життя, але їх справа продовжується. Завдяки їх самовідданій праці та багатьох депутатів, Ленінський район динамічно розвивався, міцнів, а Рада та її виконавчі органи набували досвіду та авторитету.
Протягом всього періоду існування Ленінського району його очолювали Леонід Фенько, Микола Рибальченко, Валерій Манухін, Петро Романюк. Нині – Валерій Заботкін.
За сорок років існування району відбулось чимало позитивних змін, а саме: створення району дозволило підняти рівень організаторської та виховної роботи у колективах підприємств, організацій та установ, підвищити дієвість впливу органів самоврядування на економіку, господарське і культурне життя. Також, на території Ленінського району створені та легалізовані Ленінською районною у місті Кіровограді радою 26 квартальних комітетів приватного сектору Ленінського району та «Комітет мікрорайону «Никанорівка» міста Кіровограда, зареєстрований Кіровоградською міською радою, основним завданням яких є організація населення з питань життєдіяльності кварталів приватного сектору.
Щиро вітаю усіх мешканців з 40 річницею існування Ленінської районної ради, бажаю міцного здоров’я, мирного неба, добра і процвітання.

З повагою
Голова Ленінської районної у місті Кіровограді ради

Валерій Заботкін
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool