Кіровоград готується до відзначення 70-річчя визволення обласного центру від фашистських загарбників

Грудень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 1244 | Коментарі: 0

Про святкові заходи, які тривають в обласному центрі і заплановані на 8 січня – День визволення міста повідомили під час прес – конференції у міській раді керуючий справами виконавчого комітету міськради Лідія Єльчанінова, начальник відділу культури і туризму Анна Назарець та начальник організаційного відділу Олена Разуменко сьогодні, 24 грудня.

 У центрі уваги відзначення Дня визволення Кіровограда є його ветерани – визволителі, - наголосила у своєму виступі Лідія Єльчанінова. - 8 січня на мешканців та гостей міста очікує насичена та цікава святкова програма, яка розпочнеться о 10.30 мітингом – реквіємом і покладанням квітів до Вічного вогню, пам’ятного знаку “Багнет” та пам’ятнику “Жертвам фашизму” на Меморіальному комплексі “Фортечні вали”. На Меморіальному комплексі Кіровоград отримає і символи Всеукраїнської та обласної естафети пам’яті “Слава визволителям України”. Цього ж дня на Фортечних валах відбудеться і перепоховання знайденого пошуковцями праху червоноармійця Захарова. Сьогодні у Кіровограді проживають 10 визволителів нашого міста, на жаль не всі вони за станом здоров’я зможуть особисто взяти участь у святкових заходах, відзначила Лідія Єльчанінова, проте жоден з них не залишиться без уваги. Із 12.00 центром святкування стане Кіровоградський обласний академічний український музично – драматичний театр імені М.Л. Кропивницького. Тут відбудуться урочистості і святковий концерт з нагоди визначної дати. За інформацією Анни Назарець, перед початком урочистостей ветерани міста, громадськість зможуть ознайомитися з виставкою робіт учнів дитячої художньої школи “Війна очима дітей” та представленими в фойє архівними документами. - Розпочнеться свято прологом – мізансценою за щоденником нашого земляка – 15 річного Йосипа Поліщука, який пережив страшні роки окупації, - привідкрила таємницю урочистостей в театрі Анна Назарець. В театрі ж відбудеться і непересічна подія – презентація книги колективу відомих краєзнавців, істориків, журналістів “Велика війна 1941 – 1945 роки: Кіровоградський вимір”, підготовлена до друку підприємством “Імекс – Лтд”. У книзі будуть представлені документи і фотографії з вітчизняних та зарубіжних архівів, приватних колекцій, які до цього не публікувалися. Частина тиражу книги буде передана в кіровоградські школи, частина – в бібліотеки міста. Відзначення 70 – річчя визволення Кіровограда не обмежується урочистостями, що відбудуться 8 січня, підкреслила Олена Разуменко. Протягом грудня в міських закладах освіти, культури, спорту, в центрах позашкільного виховання тривають і будуть продовжуватися у січні наступного року величезна кількість заходів культурно –масового, соціального, спортивного спрямування, направлених на патріотичне виховання дітей і молоді. З детальним планом проведення таких заходів, до яких активно залучаються і кіровоградські ветерани, можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради на сторінці “До 70 – річчя визволення Кіровограда” .

джерело, фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool