Кіровоград: Два товариства оштрафовані антимонопольщиками області на 40 тисяч гривень

Грудень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 873 | Коментарі: 0

За зверненням та у взаємодії з Державною фінансовою інспекцією в Кіровоградській області антимонопольщики виявили та припинили антиконкурентні узгоджені дії товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Будшляхмаш» та товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «КАМАЗ» (м. Київ).

Так, під час участі у процедурі закупівлі за державні кошти – «машин та устаткування для будівництва інших (навісне обладнання на автомобіль КрАЗ (відвал, піскорозкидач) – 5 одиниць», який проводило 16 листопада 2012 року Дочірне підприємство «Кіровоградський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України», учасники тендеру узгодили свою конкурентну поведінку, між ними відбувся обмін інформацією з метою забезпечення одному з учасників перемоги в тендері, чим і була усунута конкуренція між ними.
Антиконкурентні узгоджені дія являються особливим порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, які усувають змагальність між учасниками ринку, внаслідок чого споживач отримує товар за не об’єктивною ціною, на яку міг би розраховувати за умови реального цінового змагання.
Адміністративна колегія Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала дії київських товариств антиконкурентними згодженими діями, які призвели до спотворення результатів торгів та наклала штраф у розмірі 40 тис. грн. на двох учасників.
Підприємства визнали факт вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції та зобов’язалися сплатити штраф до державного бюджету України.

Голова тервідділення О. Корнюша


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool