Кіровоград: читацька конференція «Подвиги у спадок»

Грудень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 1148 | Коментарі: 0

В Народному музеї 170-ої танкової бригади, яка визволяла Кіровоград в січні 1944 року, НВК «Кіровоградський колегіум» відбулася учнівська читацька конференція «Подвиги у спадок».

З привітальним словом звернулася до всіх присутніх заступник директора з виховної роботи Людмила Шиян.
Зі своїми спогадами про події Великої Вітчизняної війни поділилася кіровоградська підпільниця і партизанка Марія Петрівна Майданюк.
Вона розповіла про діяльність місцевих підпільників у роки окупації нашого міста німецько-фашистськими загарбниками, їх подвиги.
Іван Федорович Анастасьєв розповів про боротьбу партизан в нашому краї.
Завідувач музеєм Валентина Зінченко виступила на тему: «Велика Вітчизняна війна в творчості письменників земляків». Зробила огляд підготовленої виставки творів письменників-земляків про Велику Вітчизняну війну.
Учні ознайомилися також з книгами кіровоградських краєзнавців про Велику Вітчизняну війну на Кіровоградщині.
Зокрема, з книгами Юрія Матівоса «Сторінки безсмертя», книги Костянтина Врадія «Патріоти Кіровоградщини у ворожому тилу», «Лицарі степу», «Незабутнє» та інші, Володимира Шурапова «Ніч над Інгулом».
Цікавими та несподіваними були думки дітей у обговоренні цих книг.
Учні 9-Д класу виступили з дослідженням про життєвий і творчий шлях наших випускників і письменників – учасників Великої Вітчизняної війни, А. Тарковського, Г. Гончаря, П. Негретова. А учні 6-Д класу прочитали вірші А. Тарковського воєнного періоду: «21 июня», «Хорошо мне в теплушке», «Я не был убит на войне», та уривки з книг Г. Гончаря «Заграви над Тясмином», та П. Негретова «Всі дороги ведуть на Воркуту».

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool