Кіровоград: Чи готові захисні споруди захистити мешканців міста?

Лютий 09, 2015 | Новини | Переглядів: 1154 | Коментарі: 0

Стан захисних споруд був головною темою під час робочої наради у Кіровоградській міській раді з керівниками підприємств, на території яких розміщені об’єкти цивільного захисту. Відкрив нараду секретар міської ради Іван Марковський.

Готовність захисних споруд прийняти кіровоградців у разі необхідності є сьогодні питанням надзвичайної відповідальності для міської владаи, відзначив у своєму виступі Іван Марковський.
- Ми вже почали реалізовувати у Кіровограді програму ремонтів усіх підвальних приміщень в багатоквартирних будинках, - наголосив секретар міської ради. – Це будуть найпростіші укриття для мешканців міста. Їх відновлення не потребує спеціальних рішень і буде здійснене силами комунальних підприємств. Об’єктами цивільного захисту мають займатися спеціалісти і всі такі об’єкти повинні сьогодні бути готовими використовуватися за призначенням – це яскраво засвідчив досвід виживання в містах Сходу України.
На виконання чинного законодавства про оборону України та цивільний захист від підприємств та організацій, на утриманні яких знаходяться захисні споруди цивільного захисту, вимагається терміново провести роботу з приведення захисних споруд (сховищ) цивільного захисту до використання за призначенням та до 1 березня 2015 року проінформувати про проведену роботу Кіровоградську міську раду через управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, акцентував увагу присутніх начальник управління Сергій Коваленко
- Говорячи про приведення захисних споруд у готовність в умовах сьогодення, маємо на увазі про їх готовність до використання не протягом 12 годин, а негайно!, - підкреслив Сергій Коваленко.
За його словами, станом на теперішній час на території міста обліковуються 55 захисних споруд цивільного захисту, балансоутримувачами яких є об’єкти різних форм ведення господарської діяльності з яких: "готових" – 20, "обмежено готових" - 26, (всього 46, що складає 83%), "не готових" – 9, ( на таких об’єктах, як станція Лелеківка, ТОВ "Кіровоградхліб", колишній м’ясокомбінат, ФОП Артишков, 2 захисні споруди Кіровоградського ВКГ ОКВП "Дніпро – Кіровоград", ПП "Астарта групп", ПАТ "Ремпродсервіс" та одна з захисних споруд ПАТ "Червона Зірка") що дає змогу укрити до 25 тис. осіб.
- З огляду на вище викладене, - звернувся до керівників підприємств, які тривалий час ігнорують всі законодавчі вимоги, що стосуються утримання захисних споруд, Сергій Коваленко. - Шановні! Події, що відбуваються в нашій державі не дозволяють і далі спостерігати за вашою бездіяльністю. Час умовлянь закінчився. Хочу вас попередити, що у разі подальшого ігнорування вимог чинного законодавства України у сфері цивільного захисту управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення буде вимушене звернутися до органів прокуратури.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool