Порушення на Кіровоградщині

Жовтень 28, 2012 | Новини | Переглядів: 1438 | Коментарі: 0

На адресу  «FOTOINFORM»   прийшла заява- повідомлення від Кіровоградського обласного виборчого штабу КПУ,  друкуємо його без змін.

Обласний виборчий штаб КПУ заявляє, що день виборів почався з масових порушень, зокрема, в Кіровоградській області напередодні дня голосування комуністам відмовили у заміні членів ТВК.
22 жовтня 2012 року представники фракції КПУ по 101 округу компартії подали подання на окружну комісію на членів ТВК на виборчих дільницях №№ 350107 (смт.Голованівськ), 350337и 350340 ( с. Злинка Маловисківський район ), 350682 (Ульновский район с. Луполове). Однак розгляд даного подання був затягнутий до 27 жовтня. Уповноважена особа компартії отримали відмову від ТВК, мотивація відмови – відсутність квоти фракції КПУ, хоча така квота була. Дані дії ми розглядаємо як відсторонення представників фракції КПУ з крупних виборчих дільниць і неможливість з їхнього боку здійснювати контроль за ходом виборчого процесу.
Комуністи області вважають, що на даних дільницях можливі фальсифікації результатів виборів.
Порушення на 101 окрузі дільниця №350078 (Гайворонський район село Вікніно): на даній дільниці голова комісія не допустив представників преси, зокрема газети «Комуніст» на дільницю. Мотивація відмови голови комісії – відсутність акредитації журналістів даної газети в ЦВК. Ця інформація була про дубльована в ОВК з проханням дати роз’яснення даного інциденту, на що отримали відповідь, що така акредитація потрібна. Хоча згідно закону представники преси не повинні отримувати акредитацію ЦВК. Це – пряме порушення законів про пресу та про телебачення і радіомовлення.
Округ 101, Ульяновський район, дільниця 350692: під час відкриття дільниці було зафіксовано факт неополомбування двох урн для бюлетенів. У процесі роботи дільниці урни опломбували.
Округ 101, дільниця 350083, с Котовка Гайворонский район – неправильно оформлені документи на виборців, які повинні голосувати вдома, зокрема, відсутній підпис на заявах, всі заяви написані одним почерком, прізвища написані друкованими літерами.
Округ 101, дільниця 206076, село Бандурове Гайворонський район виборці, які проголосували вдома, але заяв на голосування вдома не подавали.
У Кіровограді на одній з виборчих дільниць зафіксовано факт наявності у списках виборців прізвища померлих осіб, навпроти яких уже стояв підпис. Тобто хтось за цю померлу особу вже проголосував. Мешканці вулиць Житомирської, Родимцева, Тульської, 9-го Березня обласного центру не знайшли себе у списках виборців. Отримавши запрошення на вибори до виборчої дільниці №350906, що знаходиться по вулиці Новгородській, 41 у приміщення ЗОШ № 2 та прийшовши туди на голосування стали перед прикрим фактом – в уточнених списках виборців їх прізвищ не значиться. При спробі з’ясувати причину їх відсутності у списках стало відомо, що вони мусять голосувати на дільниці 350902 по вул. Родимцева,92А у приміщенні ФОК «Водник».
Як повідомили в окружній комісії дана помилка стала можливою з вини відділу Державного реєстру виборців м. Кіровограда. Окружний виборчий штаб КПУ у 99 окрузі спільно з юристами тримають ситуацію на контролі до позитивного вирішення питання.
У Кіровограді зафіксовано агітацію біля виборчих дільниць . Наявні плакати, біг-борди.
Інформація надана на 15.00.

Кіровоградський обласний виборчий штаб КПУ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool