Експозиція творів лауреатів Премії КМУ Анастасії Шкоди, Андрія Кадигроба та Анатолія Кімнатного

Листопад 14, 2011 | Новини | Переглядів: 1210 | Коментарі: 0

10 листопада 2011 року в рамках проведення інвестиційного форуму в області Кіровоградський обласний художній музей презентував виставку творів лауреатів Премії Кабінету Міністрів України Анастасії Шкоди, Андрія Кадигроба та Анатолія Кімнатного. Виставка працювала для учасників форуму за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 1.

Одним з важливих напрямків роботи Кіровоградського обласного художнього музею є підтримка талановитої молоді. В експозиції представлені твори лауреатів Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За творчі досягнення» Анастасії Шкоди (1991 р.н.), Андрія Кадигроба (1981 р.н.) та Анатолія Кімнатного (1980 р.н.), що здобули звання лауреата Премії Кабінету Міністрів України за поданням Кіровоградського обласного художнього музею.

Шкода Анастасія Вікторівна народилася 17 травня 1991 року. В 2008 році закінчила Знам’янську ЗОШ №2. Анастасія є нащадком славетного роду Т.Г. Шевченка.
24 вересня 2005 року під час шкільної екскурсії на території державного музею-заповідника Івана Тобілевича (Карпенка-Карого) «Хутір Надія», де традиційно проходило Всеукраїнське свято театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», стався нещасний випадок – на 14-річну дівчину впав цегляний стовп. Внаслідок цього Настя отримала тяжку травму хребта та легень. Далі – дві операції і фактично рік повної нерухомості.
Із перших досягнень Насті можна назвати диплом Всеукраїнського громадського соціально-політичного об’єднання «Національна асамблея інвалідів України» за перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Рівні можливості очима дітей» у номінації «кращий малюнок» у віковій категорії 15-18 років (2007 рік).
В грудні 2007 року в Кіровоградському прес-клубі реформ було відкрито першу персональну виставку робіт юної художниці.
Її твори були представлені на багатьох виставках в обласному художньому музеї, у її рідному м. Знам’янка, в обласній бібліотеці для дітей імені А. Гайдара, в обласному центрі дитячої та юнацької творчості.
Анастасія багатогранна особистість, в травні 2009 року приймала участь в міжрегіональному конкурсі «Краса без обмежень», який проходив у м. Донецьку та виборола звання другої віце-міс. Створює чудові художні твори, має гарні фотороботи, пише вірші. Зараз навчається заочно на мистецькому факультеті Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Кадигроб Андрій Миколайович народився 4 квітня 1981 року в м. Кіровограді. У 1998-1999 роках навчався на факультеті дизайну Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки (КІРУЕ). У 2005 році закінчив видавничо-поліграфічний факультет Національного технічного університету України (колишній Київський політехнічний інститут).
Працює в техніці олійного живопису, в жанрах пейзажу та натюрморту, надає перевагу традиційному реалістичному живопису з сміливим трактуванням форм.
Учасник багатьох обласних та всеукраїнських художніх виставок.
Андрій Миколайович проводе велику виставкову роботу у своїй галереї , яка розміщена за адресою: м. Кіровоград, вул. Шевченка, 17. Тут проходе велика кількість виставок живопису, фотографії, різноманітні презентації, творчі вечори, концерти, та інші акції. Велика робота проводиться галереєю у напрямку громадської діяльності. Справжньою подією у культурному житті області стало щорічне проведення Великоднього благодійного аукціону спільно з Медіа-групою «Весь Кіровоград» та обласним художнім музеєм. Також з благодійною метою проводиться Фото-бієнале.

Анатолій Дмитрович Кімнатний народився 22 березня 1980 року в м. Кіровограді. В 1994 році закінчив Кіровоградську дитячу художню школу, в 2003 році - Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка. З 2002 року працює в Кіровоградському обласному художньому музеї В рамках Програми підтримки музейних працівників на 2006-2007 роки, започаткованої Міжнародним фондом «Україна 3000» спільно з Українським центром розвитку музейної справи, в числі 14 музейних працівників України отримав матеріальну підтримку. Анатолій є учасником роботи українсько-нідерландського проекту МАТРА/ Музеї України (Київ, 2006 рік).
Учасник багатьох обласних та всеукраїнських художніх виставок. А. Кімнатний є учасником Великоднього благодійного аукціону 2009-2011 років.

Твори лауреатів Премії КМУ Анастасії Шкоди, Андрія Кадигроба та Анатолія Кімнатного з метою відзначення року молоді в Українібули представлені в рамках проекту «Скарби музеїв України на святій землі Софії Київської» у липні 2009 року у Національному заповіднику «Софія Київська».


Заступник директора обласного художнього музею з наукової роботи Ганна Осіпова
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool