Екс-керівнику Кіровоградської єпархії УПЦ оголосили вирок

Травень 12, 2023 | Новини | Переглядів: 1042 | Коментарі: 0

За принципової позиції прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури оголошено обвинувальний вирок митрополиту УПЦ (МП) та секретарю цієї установи за розпалювання міжрелігійної ворожнечі (ч. 1 ст. 161 КК України).

Згідно вироку обох фігурантів визнано винними в інкримінованому злочині. Самі обвинувачені також визнали свою вину.

За послідовної позиції публічного обвинувачення суд призначив їм покарання у виді трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки, та заборонив протягом року займати керівні посади у релігійних установах.

Фігурантів кримінального провадження засуджено за ч. 1 ст. 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Вирок законної сили не набрав, триває час на апеляційне оскарження.

Досудове розслідування - Управління СБУ в області.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool