Дотримання законодавства при встановлені цін на жітлово-коммунальні послуги - на контролі прокуратури

Жовтень 01, 2011 | Новини | Переглядів: 1357 | Коментарі: 0

Життєвоважливою для переважної більшості жителів Кіровоградщини є величина тарифів на житлово-комунальні послуги. Тому проведена органами прокуратури області перевірка дотримання законодавства у даній сфері виявилась ще й актуальною.

Всього за результатами проведених органами прокуратури області перевірок дотримання законодавства при встановлені цін/тарифів на житлово-комунальні послуги внесено 18 документів прокурорського реагування, заявлено 2 позови (перебувають на розгляді) та принесено 10 протестів на незаконні рішення органів місцевого самоврядування. Крім того, порушено 3 кримінальні справи, пов’язані з необґрунтованим одержанням підприємствами виробниками комунальних послуг субвенцій з державного бюджету (одну вже скеровано до суду).
Зокрема, встановлено численні порушення Закону України «Про житлово-комунальні послуги» при затвердженні органами місцевого самоврядування Кіровоградської області тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення (наприклад, місто Долинська, Кіровоградський, Маловисківський, Онуфріївський, Голованівський, Новоукраїнський райони). Недотримуються терміни оприлюднення змінених тарифів на комунальні послуги (Ганнівська сільська й Балахівська селищна ради Петрівського району). Виявлені численні порушення законодавства про місцеве самоврядування під час дослідження законності визначення розмірів тарифів та їх затвердження на комунальні послуги комунальним підприємствам (місто Кіровоград, Гайворонський та Кіровоградський райони).
На жаль є й випадки відвертого ігнорування органами місцевого самоврядування вимог чинного законодавства при затверджені тарифів (Грушківська та Розношенська сільська ради Ульяновського району, Завалівська сільрада Гайворонського району).
Прокуратурою міста Олександрії встановлено, що постановою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду скасовано рішення виконавчого комітету Олександрійської міської ради «Про впорядкування тарифів на послуги водопостачання та водовідведення для населення» (2008). Втім, виконкомом продовжує порушувати судове рішення. Наразі нова апеляція прокуратури знаходиться на розгляді у згаданій судовій установі.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool