До уваги мешканців Кіровоградщини. За кожні пологи в лікарні платить Національна служба здоров’я

Лютий 11, 2022 | Новини | Переглядів: 1290 | Коментарі: 0

Пацієнтка не має платити благодійні та інші внески при прийомі у пологове відділення. Про це повідомила голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна.

«Тариф, за яким НСЗУ платить лікарням за надання медичної допомоги при пологах у 2022 році зріс із 10 до 15 тис. грн. А закладам на кшталт перинатальних центрів, які спроможні надати комплексну медичну допомогу і матері, і при необхідності - дитині, НСЗУ платить майже 20 тис. грн за кожні пологи. Цей тариф покриває пологи, а також кесарський розтин. Жінки, як і раніше, можуть самі обирати пологовий стаціонар, у якому вони хочуть народжувати», - пояснила Марія Чорна.

Які послуги включені до пакету та є безоплатними:
-надання медичної допомоги при пологах черговою акушерською бригадою, зокрема партнерські пологи, плановий чи ургентний кесарський розтин у разі ускладнень, ведення ускладнених пологів;
-знеболення під час пологів, оперативних втручань та післяпологових процедур;
-моніторинг стану породіллі та дитини, усі необхідні лабораторні та інструментальні дослідження, скринінг критичних вроджених вад серця, щеплення дитини за Календарем, харчування в стаціонарі;
-оцінювання слуху у всіх новонароджених;
-ліки з Нацпереліку та закуплені коштом інших програм 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool