До гуртожитку для переселенців у Кропивницькому завітали рятувальники (ФОТО)

Вересень 21, 2023 | Новини | Переглядів: 1071 | Коментарі: 0

В рамках серії зустрічей з внутрішньо переміщеними особами в місцях їх компактного проживання кропивницькі рятувальники разом з волонтерами Французької міжнародної гуманітарної організації Acted завітали до соціального гуртожитку в обласному центрі, де оселилися громадяни, евакуйовані з територій активних бойових дій.

До гуртожитку для переселенців у Кропивницькому завітали рятувальники

До гуртожитку для переселенців у Кропивницькому завітали рятувальники

До гуртожитку для переселенців у Кропивницькому завітали рятувальники


Аби допомогти людям, що змушені були покинути власні домівки через війну, облаштувати побут та вирішити ряд проблем у різних сферах життєдіяльності, представники влади, місцевого самоврядування та волонтери вирішили об’єднати зусилля. Рятувальники готові долучитися до такої роботи на будь-якому етапі та бути там, де вони потрібні людям.

Допомогти їм призвичаїтися до нових умов та подбати про їх безпеку надзвичайники вважають для себе це справою честі.

Під час зустрічі мешканцям гуртожитку довели норми пожежної безпеки у житлових приміщеннях, відповіли на їх запитання, а також звернули особливу увагу на користування первинними засобами пожежогасіння. На конкретних прикладах з професійного досвіду учасникам заходу продемонстрували, до чого можуть призвести порушення встановлених правил безпеки. Навіть звичайна електронна сигарета може становити загрозу, адже траплялися випадки, коли вона раптово вибухала з послідуючим горінням.

Також учасників заходу закликали не ігнорувати сповіщень про повітряну тривогу та прямувати до укриття або дотримуватися правила двох стін у приміщенні.

Психолог Служби порятунку поділилися з присутніми професійними секретами, як розвантажити нервову систему та дбати про своє ментальне здоров’я.

Аби важливі відомості у сфері безпеки не загубилися у стрімкому інформаційному потоці, рятувальники під час зустрічі вручили учасникам застережні листівки та свіженький випуск “Палаючих новин”.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool