До 152-ї річниці перепоховання Кобзаря лучани читали його вірші (ФОТО)

Травень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 925 | Коментарі: 0

Лучани у центрі міста, біля пам’ятника Тарасові Шевченку, читали вірші Кобзаря. Захід був приурочений до 152-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка в Україні та 200-річчю від дня його народження.

Захід організувала молодіжна громадська організація «Національний Альянс» 22 травня.
Голова «Національного Альянсу» Майя Москвич зазначила, що Шевченкові читання відбуваються у рамках всеукраїнської кампанії Комітету захисту української мови.
«Саме сьогодні 152 року тому збулася перша частина «Заповіту» Тараса Шевченка – «Як умру, то поховайте, Мене на могилі, Серед степу широкого, На Вкраїні милій», його прах поховали в українську землю. Починаючи з 1964 року молодь почала вшановувати пам’ять та популяризувати творчу спадщину великого Пророка України відкритими Шевченківськими читаннями саме 22 травня», - сказала Майя Москвич.
«Вірші Тараса Шевченка - це те першоджерело, з якого черпали енергію всі борці за Україну. Проте, мало читати Кобзаря, потрібно виконувати його настанови», - закликала вона.

Усі учасники Шевченкових читань по черзі зачитували вірші поета, а потім пропонували перехожим долучитися до цієї акції.

На завершення усі спільно задекламували гімн боротьби українського народу «Заповіт» Тараса Шевченка.

Юлія Грищук

Лучани у центрі міста, біля пам’ятника Тарасові Шевченку, читали вірші Кобзаря. Захід був приурочений до 152-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка в Україні та 200-річчю від дня його народження.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool