День охорони праці відзначається під девізом «Безпечне та здорове майбутнє праці»

Квітень 26, 2019 | Новини | Переглядів: 908 | Коментарі: 0

У Всесвітній день охорони праці, 28 квітня, в Україні відзначають День охорони праці.

Цього року Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

До обласного оргкомітету з відзначення Дня охорони праці ввійшли представники Управління Держпраці, структурних підрозділів облдержадміністрації, Кіровоградського експертно – технічного центру, федерації профспілок в області. Оргкомітет взяв за основу текст звернення Всеукраїнського оргкомітету до органів влади, місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, ЗМІ.
У Зверненні йдеться, що Уряд схвалив Концепцію реформування системи управління охороною праці в Україні і затвердив План заходів щодо її реалізації. Концепція сформована на принципах запобігання виробничим ризикам та заохочення до створення безпечних і здорових умов праці.

Ризикоорієнтована система управління безпекою та гігієною праці зобов’язує роботодавців постійно вживати необхідних заходів для створення умов, безпечних для життя і здоров’я працівників.
Важко спрогнозувати, які технології існуватимуть у майбутньому, як вони будуть інтегровані в робочі процеси і який вплив – позитивний чи негативний – матимуть на безпеку праці. Тому наша діяльність має бути орієнтована на людину, пріоритетність навчання і постійного розвитку протягом усього життя. з безпеки та гігієни праці. Це може допомогти працівникам і роботодавцям мінімізувати наявні та потенційні виробничі ризики і тим самим поліпшити результати роботи у сфері охорони праці.
Обласний оргкомітет розробив план заходів з нагоди відзначення Дня охорони праці. Проведено семінари в райдержадіністраціях, райрадах, ОТГ з питань безпеки, гігієни праці та додержання трудового законодавства під час весняно – польових робіт, відкриті уроки, лекції, у закладах освіти, медицини, організаціях та на підприємствах області. В Управлінні Держпраці працює „гаряча телефонна лінія” з питань охорони праці – тел 22 14 67. На підприємствах проводяться конкурси на краще безпечне робоче місце. Переможців обласного етапу конкурсу дитячого малюнка „Охорона праці очима дітей” нагороджено подяками і призами.
В містах і районах області відзначають кращих працівників та роботодавців начальник Управління Сергій Подорожний, керівний склад територіального органу та соціальні партнери. З нагоди Дня охорони праці вшановують пам’ять загиблих на виробництві.

Заходи, присвячені Дню охорони праці в Україні триватимуть протягом всього 2019 року.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool