Андрій Ніколаєнко: Президент України вимагає нових стандартів і якості реалізації економічних реформ

Січень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 885 | Коментарі: 0

Сьогоднішню апаратну нараду голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко розпочав з аналізу пріоритетних завдань Глави держави, озвучених ним під час засідання Комітету з економічних реформ.


- Стандарти і рівень вимог до регіонів у питаннях реалізації економічних реформ буде підвищено, - зауважив керівник області. – Відтепер Адміністрація Президента буде більш жорстко контролювати хід їх впровадження на територіях.
- Наша область, враховуючи досвід і позитивні зрушення, що відбулися за останні декілька років, має бути в авангарді реформування і серед тих територій, які не бояться їх проводити, - наголосив керівник області.
У цьому контексті голова облдержадміністрації також виокремив одну з важливих вимог Президента - боротьба з корупцією у всіх сферах.
– Це пріоритет і вимога Глави держави № 1, - наголосив очільник області. Андрій Ніколаєнко також підкреслив, що в умовах нещодавніх кадрових змін в області, не втрачає актуальності одна із головних вимог до чиновників попереднього керівника області Сергія Ларіна - "зашити кишені".
Серед ключових завдань Глави держави Андрій Ніколаєнко назвав також - нову якість фінансування реформ.
- Минулого разу я звертав вашу увагу і сьогодні повторюю свою вимогу до усіх керівників територій і структурних підрозділів – жорстка економія кожної бюджетної копійки і фаховий контроль виконання бюджетів, - зауважив голова облдержадміністрації. - Не розпорошувати, а концентрувати ресурси на ключових напрямках розвитку області. Бюджет хоч і далекий від розкоші, складний, але при цьому маємо забезпечити впровадження реформ.
Керівник області зажадав від очільників галузевих структур контролювати ефективне використання коштів по кожному із пріоритетних напрямків реформування.
- Президент дав позитивний сигнал стосовно ролі Державного фонду регіонального розвитку, як реального механізму фінансування капітальних інвестицій, - наголосив Андрій Ніколаєнко. За його словами, згідно із вимогами нової постанови Кабміну, у нинішньому році проекти добиратимуться за певними критеріями: враховуючи їх потужності, пріоритетність та відповідність державним програмам і готовою проектно-кошторисною документацією. – Проекти, розроблені "зі стелі", фінансуватись не будуть. Зважаючи, що на Фонд щорічно спрямовуватиметься солідна сума коштів, пропозиції мають бути лише по важливих стратегічних об’єктах, реалізація яких може тривати не один рік, але не перетворюватись на довгобуди.
Враховуючи те, що Президент поставив завдання Уряду під час підготовки змін до Держбюджету на поточний рік у повній мірі передбачити кошти для виконання регіонами делегованих повноважень та доручень Глави держави, Андрій Ніколаєнко звернувся до своїх заступників та керівників департаментів уважно проаналізувати реальну ситуацію по кожному президентському дорученню в розрізі регіону і шляхи вирішення проблем.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool