На Кіровоградщині старенька бабуся вилікувала туберкульоз

Квітень 10, 2024 | Народний репортер | Переглядів: 270 | Коментарі: 0

Ольга Іванівна (ім’я змінено) у свої 79 років у житті бачила чимало. Останні роки вона дуже хворіла, імунітет був ослаблений.

Того дня вона перебувала на огляді в лікаря, оформлювалася на стаціонар. Проходила ряд обстежень, серед яких і перевірка на туберкульоз.

«У вас, бабулю, туберкульоз – сказала мені лікарка. Я була зовсім слабка і не могла повірити в це. Але я хотіла жити…», - каже Ольга Іванівна.
Підлікувавши основне захворювання, жінку виписали додому. Протитуберкульозні препарати вона мала приймати щодня. Але ходити в медичний заклад і отримувати їх там, було важко. Жінка проживає в Кіровоградській області. Ользі Іванівні запропонували допомогу від благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький». Вона згодилася і досі дякує за підтримку.

«Кожного дня я приносила бабусі ліки додому. Чекала поки вона їх вип’є. Вона не відмовлялася від лікування. Дуже хотіла одужати. Єдине, що її засмутило – діти і внуки, дізнавшись про хворобу, перестали приходити до неї додому. Звісно, їй стало прикро. Адже замість підтримки рідних, вона отримала зневагу. Тоді я взяла все у свої руки. Пояснила їм, що туберкульоз закритої форми, паличку Коха бабуся не виділяє, вона безпечна для суспільства. Її діти мене почули – самі обстежилися, сходили на прийом до лікаря фтизіатра. Потім вони почали приходити до неї і не боялися її обійняти. Це додало оптимізму бабусі і вона повірила у своє одужання», - каже Наталія Єгорова - соціальна працівниця проєкту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині» (що підтримано Глобальним фондом).

Лікування позитивно впливало, Ольга Іванівна почувалася краще. Навіть, виходила на лавку до своїх подружок або ж вони приходили до неї в гості. Взимку вона займалася доброю справою - в’язала шкарпетки для військових.

«У мене серце болить від війни… Я не можу нічого не робити. От нав’яжу шкарпеток, телефоную знайомій волонтерці, вона приїде і забере. Роблю, що можу», - ділиться Ольга Іванівна.

Регулярний прийом ліків показав хороший результат. Коли жінка випила останню пігулку, сама сказала соціальній працівниці, що вона одужала від важкої недуги. Вони разом здали у медичному закладі обстеження. Результат був позитивний – хвороба в минулому. Зараз бабуся порається у квітнику, зустрічає онуків і запрошує подруг в гості.

З профілактичною метою здоровим людям необхідно дотримуватися певних рекомендацій, а саме: правил особистої гігієни, збалансованого харчування і режиму сну, відмовитись від шкідливих звичок, особливо паління, дбати про свій психоемоційний стан, уникати простудних хвороб та своєчасно звертатись до лікарів, регулярно проходити медичні обстеження. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool