Дмитро Чижевський. Самотній філософ

Квітень 09, 2024 | Народний репортер | Переглядів: 324 | Коментарі: 0

З нагоди 130-річчя від дня народження Дмитра Івановича Чижевського у бібліотеці-філії №18 відбувся інформаційний бібліомікс «Смотній філософ».

Бібліотекарі підготували для користувачів відео огляд «Чижевський: 8 несподіваних фактів з життя», оформили книжкову виставку та створили інформаційну листівку «Самотній філософ», скануючи QR-код якої, читачі мають змогу дізнатися більше про Дмитра Чижевського.

З нагоди 130-річчя від дня народження Дмитра Івановича Чижевського у бібліотеці-філії №18 відбувся інформаційний бібліомікс «Смотній філософ».

Дмитро Чижевський – надзвичайно плідний філософ й історик літератури з України, визнаний світилом світової науки. Доля склалася так, що понад пів століття він провів за межами Батьківщини, де була написана переважна частина його праць. Але в більшості випадків він приділяв увагу тематиці, пов’язаній з Україною. Праці Чижевського з філософії та історії літератури зробили йому ім’я в европейській науковій спільноті. З-під його пера вийшли фундаментальні дослідження «Філософія в Україні», «Філософія Сковороди», «Грецька філософія до Платона», «До проблеми бароко», «Історія української літератури», «Порівняльна історія слов’янських літератур» ін.

Резніченко В.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool