У Кропивницькому зафіксували інфікування новим штамом COVID-19

Грудень 28, 2023 | Коронавірус | Переглядів: 712 | Коментарі: 0

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук повідомила, що в регіоні зафіксували перший випадок субваріанту коронавірусу Pirola.

За словами Надії Оперчук, йдеться про штам вірусу SARS-CoV-2 В.А.2.86, що відноситься до варіанту Omicron, який підтвердили в референс-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ України.

 Занедужала 52-річна кропивничанка.

 «Симптоми захворювання не мають особливих відмінностей від звичних ГРВІ: підвищена температура, нежить, кашель, підвищена втомлюваність, втрата нюху та смаку, подразнення очей», – каже Надія Оперчук.

 Головна державна санітарна лікарка області наголосила, що нині відомо про 17 штамів коронавірусу – підвидів Omicron в Україні. При цьому єдиним способом убезпечнення від ускладнень COVID-19 були і залишаються щеплення, надто, коли йдеться про людей поважного віку та про тих, у кого ослаблений організм.

 Нині в області достатньо протикоронавірусних вакцин.  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool