На Кіровоградщині можна отримати свідоцтво про вакцинацію

Червень 07, 2021 | Коронавірус | Переглядів: 825 | Коментарі: 0

Жителі Кіровоградщини, яких щепили двома дозами вакцини проти COVID-19, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко.

«Таке свідоцтво можна отримати тільки в паперовій формі одразу після щеплення другою дозою вакцини або в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я та в сімейного лікаря. Свідоцтво може знадобитися для пред'явлення при перетині державного кордону»,- зазначив Олег Рибальченко.

Зі слів посадовця, якщо в людини є абсолютні протипоказання до проведення щеплення проти COVID-19, замість свідоцтва на вимогу пацієнта надається письмове роз'яснення українською або англійською мовою з переліком підстав для такого рішення.

Олег Рибальченко наголосив, що міжнародні свідоцтва про вакцинацію не слід плутати з «імунними паспортами» чи «ковідними сертифікатами», які зараз розробляють в Україні та за кордоном, оскільки це різні поняття.

Як повідомлялось раніше, протягом вихідних імунізацію від коронавірусу отримали понад тисячу жителів Кіровоградщини. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool