Людська необережність – причина загорань сухої трави

Квітень 02, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1728 | Коментарі: 0

Як повідомляє «FotoInform (www.fotka.kr.ua)»,такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Вони завдають шкоду як господарствам області, так і лісовим насадженням, яких, до речі, в нашому степовому краю не так і багато. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже непросто. Лише з початку березня в Кіровограді та області  зареєстровано 16  випадків пожеж сухої трави, які, на щастя, були вчасно ліквідовані бійцями пожежно-рятувальної служби МНС. Найбільша пожежа виникла 29 березня на території Клинцівської селищної ради, де вогонь охопив біля 2 га території. Ще 1 га горів днем раніше біля р. Сугоклея в Бобринецькому районі. Аналогічний випадок стався і поблизу бази відпочинку «Гірник», що в обласному центрі. Необачно кинуті цигарка чи сірник, залишене без догляду вогнище стають причиною лиха, наносять значні матеріальні збитки. Тому, виходить, що боротися треба не тільки з самими пожежами, а в першу чергу з їхньою першопричиною – необережністю людей. Тож, шановні громадяни, перебуваючи на відпочинку за містом, або пораючись на городах та присадибних ділянках, дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Ніколи не підпалюйте суху траву. Не кидайте непогашені сірники або цигарки. Перш ніж розпалити багаття, розчистіть місце під нього від сухої трави в радіусі одного метра. Перед тим як піти, залийте його водою та не залишайте поки від нього йде дим або пара. Як повідомляє «FotoInform (www.fotka.kr.ua)», якщо ви помітили пожежу, що починається, наприклад – невелике загорання трави, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я. Якщо пожежа досить сильна, і ви не можете загасити її самотужки, зателефонуйте до служби порятунку за телефоном “101”. Давайте будемо відповідальними, та спільними зусиллями збережемо природу

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool