Відповідальність за порушення обсервації та умисне зараження українців короновірусом

Березень 17, 2020 | Здоров'я та краса | Переглядів: 1623 | Коментарі: 0

Сьогодні, 17 березня, нардепи проголосували за закон про боротьбу з коронавірусом, повідомляє FOTOINFORM.NET

Тепер в Україні вводиться адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення обсервації та умисне зараження людей коронавірусом.

Цим законом передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 1 тис. до 2 тис. неоподаткованих мінімумів (від 17 тис. грн до 32 тис. грн). Для посадових осіб штраф від 2 тис. до 10 тис. неоподаткованих мінімумів (від 32 тис. грн до 170 тис. грн).

Кримінальна відповідальність наступає, коли дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення захворювання, вони караються штрафом від 1 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. грн до 51 тис. грн) або арештом терміном до шести місяців, або обмеженням волі терміном до трьох років, або позбавленням волі терміном до трьох років.

Якщо такі дії спричинять загибель людей чи інші тяжкі наслідки, то винному може загрожувати від п’яти до восьми років в’язниці.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool