В Україні зареєстровано інноваційний препарат проти туберкульозу

Грудень 28, 2021 | Здоров'я та краса | Переглядів: 1554 | Коментарі: 0

Україна стала 5-ю країною у світі, яка надала дозвіл на використання Претоманіду. 

Цей інноваційний протитуберкульозний препарат дає надію тим пацієнтам, які мали низькі шанси на одужання саме через недієвість уже існуючих ліків проти важких форм туберкульозу. Зазначимо, що медпрепарат схвалений управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA).

Претоманід у комбінації з Бедаквіліном та Лінезолідом визначили головним проривним засобом лікування найбільш стійкого до медпрепаратів туберкульозу. Застосування нового препарату дає змогу лікувати туберкульоз трьома препаратами з меншим терміном прийому замість 4-5 сильнодіючих.

Реєстрація Претоманіду стала результатом тривалої злагодженої роботи МОЗ, Центру громадського здоров’я, ВООЗ, Комітету Зеленого Світла, Глобального фонду для боротьби зі СНІД, ТБ та малярією, Глобального лікарського фонду, БО «100% ЖИТТЯ», МБФ «Лікарі без кордонів». Це вкотре доводить важливість об'єднання зусиль держави і партнерів у протидії туберкульозу. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool