Який слуховий апарат найкращий

Липень 22, 2021 | Точка зору | Переглядів: 1029 | Коментарі: 0

Слухові апарати застосовуються для корекції порушень слуху. Вони допомагають почути звуки, які людина не сприймає
через приглухуватість.

Правильно вибрати слуховий апарат – завдання не просте та дуже важливе. Щоб не помилитися у виборі, насамперед необхідно дізнатися про основні характеристики пропонованих моделей. Крім того, варто звернути увагу на відгуки про ці апарати в інтернеті та порадитися зі своїми близькими. Після цього, потрібно проконсультуватися з фахівцем, а потім вже сміливо купувати цей необхідний медичний прилад. Ціни на слухові апарати, а також основну інформацію про різні моделі можна дізнатися в інтернет-магазині «Беттертон».

На що варто звернути увагу в першу чергу

Завжди потрібно пам'ятати, що неправильно обраний слуховий апарат може не допомогти людині, а навпаки нашкодити. Наприклад, некоректно налаштований рівень гучності приладу може спровокувати підвищення артеріального тиску, а це звісно дуже небезпечно.

Тому важливо перед купівлею звертатися до кваліфікованих фахівців, які на підставі проведеної діагностики слуху, допоможуть зважити всі «за» та «проти».

Однак є випадки, коли слуховий апарат купувати не рекомендовано за медичними показаннями. Наприклад, при наявності психічних порушень або захворювань центральної нервової системи слуховий апарат не використовується. У таких моментах також варто проконсультуватися з фахівцем.

Який апарат краще: аналоговий або цифровий

Завдяки своїй низькій вартості аналоговий слуховий пристрій до сьогодні є дуже популярним в Україні. Однак через те, що в такому апараті всі звуки вловлюються на однаковій частоті, деякі з них будуть надмірно посилені, а інші – недостатньо. Тому в такому пристрої мова чується нерозбірливо.

Цифровий апарат – це, по суті, комп'ютер. Він може багато чого. Наприклад, звуки в ньому обробляються по-різному, тихі посилюються, а гучні гасяться. Крім того, цифровий апарат може фільтрувати незрозумілі перешкоди. Тому експерти настійно рекомендують купувати саме цифрові слухові апарати.

Яку форму мають ці пристрої

Варто відзначити, що слухові апарати бувають:

  • внутрішньовушні;
  • завушні;
  • глибококанальні .

Найпопулярнішими вважаються завушні слухові моделі. Вони розміщуються за вухом. Хоча їх конструкція кілька громіздка, саме ці пристрої застосовуються при глибоких порушеннях слуху. Тому найчастіше такі апарати купують літнім людям, які мають погіршену моторику. Крім того, дані слухові моделі стійкіші до вушної сірки.

Внутрішньовушні та глибококанальні апарати розміщуються безпосередньо всередині вуха. Вони мають одну істотну перевагу – завдяки своїй мініатюрності вони зовсім непомітні. Однак при серйозних проблемах зі слухом вони не допоможуть.

З усього сказаного можна зробити висновок, що з усіх моделей слухових апаратів найкращою буде та, яка безпосередньо підходить до потенційного користувача. А для того, щоб не помилитися в цьому виборі, не потрібно поспішати.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool