«Зоря» (Луганськ) - «Зірка» (Кропивницький) - 1:0

Листопад 27, 2017 | Спорт | Переглядів: 1969 | Коментарі: 0

Протистояння кропивницької «Зірки» та луганської «Зорі», в рамках 17-го туру чемпіонату УПЛ, проходило на рівних.

Суперники почергово володіли ініціативою на футбольному полі й часом гості виглядали навіть краще за учасників Ліги Європи. Та одна позиційна помилка нашої команди в захисті у другому таймі дозволила підопічним Юрія Вернидуба забити й перемогти з мінімальним рахунком − 1:0.

Щодо складу кропивничан, то до основи повернувся Качараба, котрий пропускав минулий поєдинок проти київського «Динамо» через дискваліфікацію. Разом із Тарасом у центрі захисту діяли Максим Ковальов та Іван Цюпа, а на позиції лівого латераля грав Арман Оганесян. У нападі пару Глєбу Рассадкіну склав Максим Прядун. Крім того, варто відзначити, що нарешті відновився після травми й уперше в цьому сезоні потрапив у заявку на матч Олексій Збунь.

Із самого початку зустрічі стало зрозуміло, що на нас очікує цікава та динамічна боротьба. Адже суперники відразу ввімкнули швидкості й пішли вперед. Вже на другій хвилині зустрічі «зіркові» провели небезпечну атаку правим флангом. Щоправда, випад закінчився безадресною подачею від Павла Полегенька до штрафного майданчика. «Зоря» ж відповіла дальнім ударом Артема Громова – на щастя, вище поперечини. А ще за дві хвилини на постріл здалеку наважився й Іван Цюпа, котрий підключився до атаки і пробіг із м’ячем ледь не половину поля. Воротар Андрій Лунін відбив удар перед собою, але Максима Прядуна, який міг опинитися першим на добиванні, випередив захисник і виніс м’яч на кутовий. Після корнеру, в штрафному майданчику луганчан було досить небезпечно, але, після метушні у воротарському, все ж, остаточний удар головою від Максима Драченка виявився неточним.

Надалі м’яч не затримувався в центрі поля, хоча й віддати комусь явну перевагу було складно. Команди атакували почергово, але захисники виглядали краще за атакувальні ланки суперників, нейтралізуючи всі намагання вийти на ударні позиції. Був потенційно небезпечний кутовий і в господарів поля, але В’ячеслав Чечер головою пробив дуже неточно. Набагато «гостріше» виглядав згодом простріл Артема Сухоцького з лівого флангу, та Євген Паст удало зіграв на виході й кулаком вибив м’яч. А на 21-й хвилині спочатку Іван Цюпа не дав пробити Артему Громову, потім, після кутового й удару Олександра Караваєва, «жовто-червоних» урятував Євген Паст. І насамкінець, після ще однієї подачі від прапорця, у штрафній утворилася справжня метушня, в якій гравці «Зорі» намагалися кілька разів пробити, але досягти мети їм так і не вдалося – «Зірка» все ж цей натиск відбила.

Слід сказати, що у середині другого тайму підопічні Юрія Вернидуба виглядали значно активніше. Отже, більшу частину часу кропивничанам доводилося захищатися. На 28-й хвилині, щоправда, контрвипад удався «зірковим», але під час подачі м’яч звалився з ноги Армана Оганесяна й полетів за межі поля. А згодом, після навісу від Павла Полегенька, Олексій Чичиков, метрів із 14-ти, зряче та націлено пробивав головою, але зовсім трохи не влучив у ближній кут.

Варто відзначити, що ближче до кінцівки першого тайму ініціативу знову перехопили підопічні Романа Монарьова. І ось уже Глєб Рассадкін намагався знайти передачею Полегенька на правому фланзі, але задум білоруського нападника розгадав захисник і перехопив пас. Пізніше, здалеку пильність Андрія Луніна хотів перевірити Олексій Чичиков, але не влучив у отвір воріт.

На старті заключної п’ятихвилинки першого тайму знову небезпеку біля воріт суперника створили Чичиков та Полегенько. Павло, після класної передачі Олексія, зробив націлену подачу до штрафної «Зорі», де не дуже ефективний Максим Прядун сфолив проти свого опонента. Трохи згодом здалеку доволі неточно пробив Максим Драченко. А на останній хвилині першої половини зустрічі кутовий «Зірки» нічим небезпечним не завершився. Отож, такий жвавий тайм, який проходив на хороших швидкостях, за дуже впевненої гри футболістів «Зірки», завершився нульовою нічиєю. І вже стало зрозуміло, що, з великою долею ймовірності, переможе та команда, яка заб’є першою. Так воно й вийшло.

У перерві тренерський штаб луганчан провів заміну: замість опорника Сіласа, на поле вийшов центрфорвард Іурі. Але впевненіше та наполегливіше знову розпочали саме гості. За п’ять хвилин після початку другої половини гри, Глєб Рассадкін «продавив» захисників господарів, але в останній момент Олександр Сваток завадив форварду пробити по воротах. Й надалі кропивничани більше атакували, а забили підопічні Юрія Вернидуба. Олександр Сваток віддав довгу передачу у штрафний майданчик на Євгена Опанасенка, який виграв швидкісне забігання в Армана Оганесяна, хоча вірменин у підкаті, здалося б, нейтралізував загрозу. Але Артем Громов дограв епізод до кінця, що було несподіванкою для Максима Ковальова, який чомусь зупинився. А Громов перекинув м’яч через Євгена Паста, але той влучив у стійку. Тож Артем, який забив схожий перший гол «Зірці» й у Кропивницькому, знову з лінії воріт вразив ціль – 1:0.

Пропущений гол змушував «жовто-червоних» іти вперед та відіграватися. Здалеку намагався пробити Арман Оганесян – його удар заблокували. Небезпечною контратакою відповіла на це «Зоря». Максим Луньов низом «вистрілив» метрів із 18-ти – на щастя, невлучно. Заміну в нападі після цього провів Роман Монарьов: Максима Прядуна замінив Сергій Петров. Потім, замість Максима Ковальова, на поле вийшов Олександр Маткобожик, а Армана Оганесяна змінив Олексій Збунь, для якого це була перша поява на полі після тривалого лікування від травми.

А тим часом Олексій Чичиков заробив небезпечний стандарт практично на лінії штрафного майданчика «Зорі». На жаль, Ігор Загальський пробив незграбно набагато вище поперечини. Так само вище цілі «вистрілив» і Дмитро Гречишкін із флангового штрафного. А на початку заключної десятихвилинки матчу Євген Паст створив свій черговий суперсейв. Наш голкіпер блискуче зреагував на потужний удар Артема Громова, метрів із 14-ти, після позиційного промаху захисників. Та й загалом, кінцівку поєдинку активніше проводили луганчани, хоч для них, у принципі, головним було втримати переможний для себе результат. А от «Зірці» необхідно було забивати, аби врятувати нічию. Та господарі поля вдало оборонялися й до своїх воріт опонентів не підпускали.

Та все ж, уже в компенсований до другого тайму час, гості мали можливості, аби врятувати гру. Спочатку, після подачі Ігоря Загальського зі стандарту, відбулася певна метушня біля воріт «Зорі». Захисники вибили м’яч, але Сергій Петров пробив здалеку, щоправда, влучив в оборонця. А згодом, метрів із 18-ти, здорово «стріляв» Олексій Чичиков, який, разом із Євгеном Пастом, знову був найкращим у складі нашої команди. М’яч летів точно в нижній кут, але Андрій Лунін, в ефектному стрибку, врятував луганчан. Останній кутовий нашій команді дивідендів не приніс. Отож, кропивничани, в підсумку, не змогли врятувати нічию й зазнали поразки з рахунком 0:1.

Ця невдача засмутила тому, що по грі на поразку «зіркові» точно не заслуговували, але ми своїми шансами в атаці не скористались, а підопічні Юрія Вернидуба свою можливість використали й перервали тривалу безвиграшну серію.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool