У Кропивницькому відбувся чемпіонат з жиму лежачи серед рятувальників (ФОТО)

Травень 13, 2023 | Спорт | Переглядів: 1615 | Коментарі: 0

Сьогодня, 13 травня, у спортивному залі ДЮСШ олімпійського резерву-2 в обласному центрі відбувся Чемпіонат з жиму лежачи серед працівників Служби порятунку Кіровоградщини під патронатом начальника Головного управління ДСНС в області Віталія Миронюка.

У Кропивницькому відбувся чемпіонат з жиму лежачи серед рятувальників

У Кропивницькому відбувся чемпіонат з жиму лежачи серед рятувальників

У Кропивницькому відбувся чемпіонат з жиму лежачи серед рятувальників


Жим лежачи - це базова силова вправа з вільною вагою, коли спортсмен лягає на спеціальну лавку, опускає гриф до самих грудей і піднімає до повного випрямлення в ліктьовому суглобі.

Жим лежачи використовується в бодибілдингу як вправа для розвитку великих і малих грудних м'язів, трицепсів і переднього пучка дельтоподібного м'яза та є однією з основних дисциплін у пауерліфтингу.

А для справжніх стронгменів зі Служби порятунку такі вправи стали частиною щоденних тренувань.

Тож, аби продемонструвати рівень підготовки спортсменів, стимулювати їх до високих досягнень в подальшому, а також з метою пропаганди здорового способу життя, масового залучення до регулярних занять спортом вирішили влаштувати змагання серед працівників пожежно-рятувальних підрозділів області .

Для участі у змаганнях прибули 40 спортсменів з чотирьох державних пожежно-рятувальних загонів та аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Перед початком змагань усі учасники пройшли зважування, за результатами якого було визначено 6 вагових категорій.

У кожній категорії спортсмени виконували вправи у три підходи, за сумарним результатом яких було визначено переможця та розподіл інших призових місць.

Так, у найлегшій з категорій змагань «66 – 74» перше місце поділили два спортсмени – Іван Ковальов та Дмитро Даниленко. А всього у цій категорії було визначено 4 призових місця.

У наступній категорії «74 – 83» першість виборов Веремеєв Роман, а Луценко Євген одержав перемогу в категорії «83 – 88».
Зі значним відривом від суперників у категорії «88 – 93» перемогу здобув Сілков Олександр, а найкращим з ваговиків у категорії «93 – 100» став Олексій Чиж.

В останній і найважчій з категорій Чемпіонату «100 – 110» заслужене І місце посів Олександр Калинюк.

Отже, у підсумку змагань маємо сімох беззаперечлих лідерів, які довели своє право називатися найсильнішими. Втім, решта учасників, між якими відбувся розподіл місць у кожній з категорій, отримали дипломи та грамоти від Кіровоградської обласної федерації бодібілдингу та фітнесу.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool