Переможна нічия кропивницької «Зірки»

Липень 31, 2016 | Спорт | Переглядів: 2104 | Коментарі: 0

Що ж, нарешті вболівальники, гравці, тренери футбольного клубу «Зірка» дочекалися першого домашнього матчу рідної команди в Лізі Парі-Матч.

Після протистояння з донецьким «Шахтарем» на підопічних Сергія Лавриненка чекав не набагато легший суперник. Кропивничан приїхав екзаменувати учасник групового етапу Ліги Європи – луганська «Зоря». І наші хлопці з честю пройшли непростий іспит, досягнувши вольової нічиєї.

У стартовому складі, порівняно з матчем проти «гірників», сталося дві заміни. На правому фланзі захисту в офіційному матчі дебютував новачок нашої команди Володимир Баєнко, що замінив Олега Допілку. Замість Євгена Чумака в центрі поля діяв Ігор Загальський. А наставник луганчан Юрій Вернидуб здивував тим, що на вістрі атаки задіяв Івана Петряка.

Перші хвилини не назвеш насиченими на моменти, гострі епізоди, удари. Гра, в основному, проходила в центрі поля, й команди боролися за ініціативу. На другій хвилині, щоправда, Ігор Загальський намагався пробити по воротах, та на заваді став захисник. Помітно було, що кропивничани більше намагаються грати флангами. Двічі Артем Щедрий на лівій бровці не зумів, як слід, зачепитися за м’яч після передач від свого партнера Андрія Бацули. Ще одного разу захисники луганчан заблокували дальній «постріл» Артема Сітала.

І все ж, саме господарі створили першу реальну небезпеку в матчі. Сталося це на 28-й хвилині, коли Володимир Баєнко подав зі свого правого флангу до штрафного майданчика, де боротьбу в захисників суперників виграв Артем Щедрий. Та, на жаль, його удар головою у ближній кут був трохи неточним – м’яч пролетів у лічених сантиметрах від стійки воріт. Гості не забарилися з відповіддю. Едуард Соболь, вже біля чужих воріт, двічі накрутив Олексія Чичикова та пробив по воротах – Євген Паст з ударом упорався, відбивши його. Та на добиванні першим був Олександр Караваєв. Він головою ударив в отвір воріт, але цього разу наш воротар зафіксував м’яч у руках. Ближче до перерви суперники обмінялися небезпечними атаками. До речі, обидва рази випади були фланговими. Артем Щедрий, подачею зі штрафного удару з лівого флангу, знайшов на дальній стійці Олександра Кучеренка, котрий головою пробив трохи вище поперечини. Навіс же від Микити Каменюки справа перервав Віталій Гавриш, який випередив усіх у власному штрафному майданчику.

Переможна нічия кропивницької «Зірки», фото Ігоря Філіпенка

У перерві Юрій Вернидуб, намагаючись активізувати атакувальні дії, випустив на поле креативного півзахисника Пауліньо, замість оборонця Едуарда Соболя. Уже за хвилину бразилець наносив удар по наших воротах. Щоправда, прямо по центру, де й перебував Євген Паст. Підопічні Сергія Лавриненка намагались і далі атакувати флангами, та невелике непорозуміння на лівому фланзі між двома тезками – Сіталом та Щедрим мало не призвело до небезпечної контратаки луганчан. Та добре, що вдало зіграв на випередження Максим Ковальов. Не минуло й хвилини, як уже виникла неузгодженість дій між воротарем «Зорі» Олексієм Шевченком та захисником Рафаелем, який, намагаючись скинути м’яч грудьми в руки голкіперу, ледь не відзначився автоголом.

У середині тайму підопічні Юрія Вернидуба серйозно притиснули господарів до своїх воріт. В одній із атак луганчан м’яч спокійно міг закотитися в порожні ворота кропивничан, аби не Олександр Кучеренко та найкращий друг голкіпера – стійка. «Зоря» продовжувала тиснути. Удар Желько Любеновіча, після прострілу із флангу, наші оборонці заблокували. Подачу від Пауліньо Євген Паст перехопив, забравши м’яч до рук. Ще раз захисники «Зірки» нейтралізували постріл від Артема Гордієнка. Господарі поля все рідше вибігали в контратаки. І все ж, на 69-й хвилині, перспективною здавалася верхова передача на Артема Сітала від тезки Щедрого, після якої єдиний нападник «Зірки» міг виходити сам на сам із Олексієм Шевченком. На жаль, форвард кропивничан невдало обробив м’яч і програв боротьбу опонентові.

А на 73-й хвилині лучанчани повели в рахунку. Спочатку не встиг зіграти на випередження Максим Ковальов. Потім Джаба Ліпартія, якого тренерський штаб «Зорі» кинув у бій для ще більшого підсилення атаки, розібрався на лівому фланзі з двома опікунами та зробив націлений пас у штрафний майданчик. А там, ніким не прикритий Артем Гордієнко, із 11-метрової позначки холоднокровно пробив у нижній кут. Тож, рахунок став – 0:1.

Зрозуміло, що кропивничан такий результат аж ніяк не влаштовував. Відтак, господарі поля, ризикуючи, пішли в атаку. «Зоря» ж перейшла на гру другим номером і в одній із контратак лише майстерність Євгена Паста завадила відзначитися Іванові Петряку, який вискочив сам на сам із воротарем «Зірки».

Сергій Лавриненко, за п’ять хвилин до завершення основного часу, вирішив перейти на гру в два нападники. Замість опорника Віталія Гавриша, який виконав великий обсяг роботи, на поле вийшов форвард Роман Локтіонов. І такий ризикований хід приніс свої плоди. Локтіонов блискуче увійшов в гру, заробивши, завдяки активним діям, кутовий удар. Саме після подачі з кутової позначки, невдало рукою у власному штрафному майданчику зіграв Євгеній Ткачук, який незадовго до цього замінив травмованого Рафаеля. Вирок арбітра взявся виконувати Олександр Кучеренко. Ударом по центру воріт захисник господарів привів численних уболівальників «Зірки» в стан ейфорії, адже рахунок став нічийним – 1:1.

На куражі кропивничани продовжували атакувати й мали декілька можливостей вирвати перемогу. Небезпечну подачу від Андрія Бацули перехопив голкіпер Олексій Шевченко, який ще й жовту картку заробив, зупиняючи ціною фолу на фланзі, за межами штрафного майданчика, прорив Романа Локтіонова. А біля протилежних воріт Євген Паст перехопив навіс Олександра Караваєва. Так що, забити командам більше не судилося.

Тож, нічия – 1:1. «Зірка» заробляє перший бал у Лізі Парі-Матч, до того ж, у грі проти представника України в єврокубках. Відтак, більш ніж шість тисяч уболівальників залишали кропивницький стадіон «Зірка» в піднесеному настрої після справжнього футбольного свята.

Также  читайте: Кропивницкий: матч «Зирка»-«Зоря» в фотографиях


«Зірка» (Кропивницький) – «Зоря» (Луганськ) – 1:1 (0:0).

30 липня 2016 року (субота). Початок о 19:30. Кропивницький. Стадіон «Зірка». Освітлення: штучне з 1-ї хвилини. 6188 глядачів. +26 С. Ліга Парі-Матч, 1 коло, 2 тур.

Арбітр: Вакс Юрій (Хмельницький).

Асистенти арбітра: Беккер Сергій (Харків), Плужник Олег (Харків).

Четвертий арбітр: Кутаков Дмитро (Бровари).

Спостерігач арбітражу: Авдиш Валерій (Житомир).

«Зірка»: 44. Паст Євген, 7. Гавриш Віталій (99. Локтіонов Роман, 84), 8. Лупашко Владислав (к/к), 9. Щедрий Артем (95. Попов Роман, 75), 11. Бацула Андрій, 14. Сітало Артем, 18. Кучеренко Олександр, 21. Загальський Ігор (28. Чумак Євген, 61), 29. Баєнко Володимир, 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій. Запасні: 30. Ганєв Геннадій, 10. Допілка Олег, 24. Зубков Руслан, 26. Білоног Дмитро. Головний тренер: Лавриненко Сергій.

«Зоря»: 1. Шевченко Олексій, 2. Сухоцький Артем, 3. Сіваков Михайло, 5. Гордієнко Артем, 6. Каменюка Микита (к/к), 7. Петряк Іван, 12. Форстер Рафаель (27. Ткачук Євгеній, 72), 20. Караваєв Олександр, 22. Любеновіч Желько (10. Ліпартія Джаба, 65), 24. Гречишкін Дмитро, 95. Соболь Едуард (11. Пауліньо, 46). Запасні: 91. Левченко Ігор, 4. Чайковський Ігор, 16. Ярмаш Григорій, 21. Безбородько Денис. Головний тренер: Вернидуб Юрій.

Голи: 0:1, Гордієнко Артем (73); 1:1, Кучеренко Олександр (87, з пенальті).

Попередження: Лупашко Владислав (67), Попов Роман (80), Ткачук Євгеній (86), Шевченко Олексій (89).

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool