Кропивницька «Зірка» зазнала першої поразки в новому сезоні

Липень 30, 2017 | Спорт | Переглядів: 4233 | Коментарі: 0

Вчора в рамках третього туру чемпіонату УПЛ, на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського підопічні Романа Монарьова поступилися «ворсклянам» із рахунком 1:2.

 

У складі «Зірки» відзначимо дві зміни, в порівнянні з попереднім матчем проти «Олімпіка». В опорній зоні, замість Олексія Чичикова, грав Арно Гедж, а в нападі травмованого Артема Фаворова замінив Адерінсола Есеола. У запасі був новачок кропивничан іспанець Марк Кастельс Ортега, котрий учора відіграв один тайм за молодіжний склад.

У Полтаві дощило перед поєдинком і впродовж усього першого тайму. Перед стартовим свистком хвилиною мовчання учасники матчу вшанували пам’ять колишнього президента ФК «Ворскла» Олега Бабаєва. Коли ж розпочалася гра, вже на другій хвилині протистояння господарям удалося заробити кутовий. Павло Ребенок із лівого флангу намагався вивести на ударну позицію Юрія Коломойця, та захисник кропивничан перевів м’яч за межі поля. На початку зустрічі здавалося, що полтавчани намагаються грати першим номером, проте згодом ігрова ініціатива перейшла до підопічних Романа Монарьова. Після однієї з багатоходових комбінацій на чужій половині поля, Максим Ковальов наважився на дальній удар, але пробив вище поперечини. Буквально за хвилину м’яч, після кутового, відскочив до того ж таки

Ковальова, та цього разу Максим одразу пробити не наважився й епізод завершився неточною подачею.
На 15-й хвилині кропивничани двома темпами провели дуже небезпечну атаку. Спочатку помилкою Олександра Чижова скористався Адерінсола Есеола, який здорово пробив із лінії штрафного майданчика – Богдан Шуст відбив цей удар. Максим Прядун, який підхопив м’яч у межах штрафної, переадресував його на Армана Оганесяна, той пробив із гострого кута, але на заваді голу знову став голкіпер суперників. Здавалося б, «Зірка» веде гру, та на 20-й хвилині «Ворсклі» несподівано вдалося забити. Дмитро Фатєєв послизнувся на лівому фланзі й дозволив Павлу Ребенку виконати передачу в штрафний майданчик. Максим Ковальов по м’ячу не влучив і той полетів далі, в боротьбу Гегама Кадимяна з Арманом Оганесяном і м’яч від ноги кропивницького вірменина залетів у ворота – 1:0.
Вела ж у рахунку полтавська команда недовго. Уже на 25-й хвилині, після штрафного у виконанні кропивничан та невдалої гри Володимира Чеснакова й Олександра Чижова, м’яч у штрафному майданчику «Ворскли» відлетів до Максима Драченка Й капітан «Зірки», недовго думаючи, відправив його точно в кут – 1:1. Загалом, можна сказати, що наскільки швидко рахунок змінювався, настільки ж швидкою була й сама гра. Суперники атакою відповідали на атаки один одного, тому матч був дуже жвавим.

Дещо заспокоїло гру, якщо можна так сказати, порушення правил від Дмитра Фатєєва, котрий небезпечно зіграв проти Юрія Коломойця. Нападнику полтавчан довго надавали медичну допомогу, а тим часом його партнери готувалися до розіграшу штрафного. Утім, на щастя для нас, нічого небезпечного зі стандарту господарям створити не вдалося. Павло Ребенок виконав невдалу навісну подачу.
В останній п’ятихвилинці першого тайму нагоду вивести гостей уперед мав Максим Прядун. Він увірвався до штрафного майданчика «Ворскли» й вирішив завдати удару в ближній кут – на жаль, трохи невлучно. За лічені хвилини до перерви злива підсилювалась, а тому на грізну зброю дійсно перетворювались дальні удари. В’ячеслав Шарпар наважився на такий, але м’яч пішов низом і влучив у ногу захиснику. Зазначимо, що завершення першої сорокап’ятихвилинки було активнішим у виконанні «Ворскли». Господарі намагались атакувати ворота Євгена Паста, та втім, дійсно серйозної загрози створити їм не вдалося. А тому відпочивати в роздягальню суперники відправилися за нічийного рахунку 1:1.

По перерві кропивничани провели кілька випадів лівим флангом, але вони не завершилися бодай навіть передачею до штрафного майданчика. Та все ж, початок другого тайму ознаменувався великою кількістю боротьби в центрі поля – суперники намагалися здобути ініціативу. Згодом команди обмінялися стандартами, та й вони не стали небезпечними. Загроза ж для воріт Євгена Паста виникла після не зовсім удалої гри нашого голкіпера на виході. М’яч відскочив до Гегама Кадимяна, який намагався головою влучити в порожню ціль, але на заваді став Максим Ковальов. Гості відповіли подачею Армана Оганесяна з лівого флангу точнісінько до рук Богдана Шуста.
А от на шістдесятій хвилині помилка господарів поля могла дорого їм коштувати. Максим Прядун зробив класну зрячу передачу на Адерінсолу Есеолу, той, знаходячись у штрафній площі майже без опіки, грудьми намагався скинути його собі м’яч під удар. Та зробив це дуже невдало, й дійсно перспективний гольовий момент було втрачено: форварда випередив воротар. За хвилину тренерський штаб «Зірки» провів заміну, й у гру вступив Олексій Чичиков, на лавку ж відправився Арман Оганесян. Тим часом, за небезпечну гру від Максима Драченка проти Гегама Кадимяна, арбітр призначив штрафний і виписав нашому капітану «гірчичника». З цього стандарту Микола Матвієнко «вистрілив» практично в «дев’ятку», проте ефектний, а головне, ефективний сейв Євгена Паста не дав захиснику «Ворскли» відзначитися.

Після кутового у виконанні Ігоря Загальського, першим на підбиранні знову зіграв Максим Драченко. Цього разу він не пробивав, а спробував виконати навіс, та через рикошет м’яч полетів на ще один корнер, після подачі з якого загрозу створити не вдалося. Відповідь підопічних Василя Сачка була дуже небезпечною. Юрій Коломоєць, метрів із 25-ти, намагався закрутити м’яч у дальній кут, але, на щастя, він пролетів поруч зі стійкою. А за хвилину з вигідної позиції, з району одинадцятиметрової позначки, пробивав Адерінсола Есеола, після прострілу Ігоря Загальського, але цей удар був вище поперечини. Одразу ж Роман Монарьов замінив Деріна на Вячеслава Панфілова. Есеола ж неквапливо залишав межі поля й отримав за це попередження.

Перед стартом заключної десятихвилинки матчу Гегаму Кадимяну вдався класний кручений удар із лінії штрафного майданчика, але Євген Паст урятував свою команду від голу. Дещо несподівано згодом оперативний простір перед собою отримав Вячеслав Панфілов, але поспішив з ударом і не зміг переграти Богдана Шуста, котрий виграв свою дуель при виході нападника з ним практично сам на сам. На жаль, на 84-й хвилині Тарас Качараба виграв верхову боротьбу в Юрія Коломойця, але сталось так, що скинув м’яч на Артура Загорулька, який нещодавно вийшов на заміну. «Джокер» Василя Сачка залишився без опіки й із льоту пробив точно в ближній кут – 2:1.

Звісно, кропивничанам хотілося повернути рівновагу в рахунку, та двічі після гострих розрізних передач від партнерів нападник Максим Прядун опинявся в положенні поза грою. У компенсований до матчу час моментів підопічним Романа Монарьова створити також не вдалося. Відтак «Зірка» зазнала першої поразки в новому сезоні з рахунком 1:2. Назвати цей результат справедливим не можна. Більш логічною була б усе-таки нічия. Та все ж, полтавчанам пощастило і їм удалось реваншуватися за всі невдалі поєдинки із кропивничанами в минулому сезоні.

джерело


 

«Ворскла» (Полтава) – «Зірка» (Кропивницький) – 2:1 (1:1).
29 липня 2017 року (субота). Початок о 19:30. Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О.Бутовського. 1500 глядачів. + 23 С. Чемпіонат УПЛ, 1 коло, 3 тур.
Арбітр: Бондаренко Дмитро (Одеса).
Асистенти арбітра: Жуков Олександр (Харків), Шамека Андрій (Маріуполь).
Четвертий арбітр: Кривоносов Микола (Київ).
Спостерігач арбітражу: Деревінський Олег (Київ).
Делегат ФФУ: Дігтяр Олександр (Полтава).

 

«Ворскла»: 1. Шуст Богдан, 4. Пердута Ігор, 7. Кадимян Гегам, 11. Шарпар В’ячеслав, 17. Чеснаков Володимир (к/к), 22. Матвієнко Микола, 26. Коломоєць Юрій (10. Кулач Владислав, 90), 29. Кравченко Дмитро (9. Загорулько Артур, 68), 33. Чижов Олександр, 44. Даллку Ардін, 82. Ребенок Павло (19. Одарюк Володимир, 71). Запасні: 21. Ткаченко Олександр, 6. Скляр Олександр, 8. Ткачук Андрій, 23. Сапай Вадим. Головний тренер: Сачко Василь.
 

«Зірка»: 44. Паст Євген, 4. Качараба Тарас, 7. Драченко Максим (к/к), 8. Полегенько Павло, 9. Есеола Адерінсола Хабіб (28. Панфілов Вячеслав, 76), 19. Оганесян Арман (77. Чичиков Олексій, 61), 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор, 22. Гедж Арно (27. Дришлюк Кирило, 86), 29. Прядун Максим, 55. Ковальов Максим. Запасні: 41. Льопка Роман, 6. Кастельс Ортега Марк, 23. Маткобожик Олександр. Головний тренер: Монарьов Роман.
 

Голи: 1:0, Оганесян Арман (19, автогол); 1:1, Драченко Максим (25); 2:1, Загорулько Артур (85).
Попередження: Драченко Максим (65), Есеола Адерінсола Хабіб (77), Пердута Ігор (81), Панфілов Вячеслав (90+3).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool