Кіровоградська «Зірка» перемогла на виїзді «Гірник»

Травень 24, 2015 | Спорт | Переглядів: 1603 | Коментарі: 0

Звітний матч кіровоградці почали активніше від своїх опонентів. Загалом перший тайм команда Сергія Лавриненка грала гостріше та створила чимало небезпечних моментів.

Вже на 2-ій хвилині Ігор Загальський заробив штрафний, який намагався сам і реалізувати. Але його удар з гострого кута виявився невдалим. На 14-й хвилині після удару Олександра Акименка, м’яч побував у воротах криворіжан, але асистент арбітра зафіксував положення «поза грою». За шість хвилин виник момент, який міг вплинути на перебіг усього матчу. Артем Щедрий використав свої швидкісні якості та вривався до штрафного майданчика, ще й практично сам на сам із голкіпером, але на лінії був грубо зупинений захисником. На подив, замість картки гравцю «Гірника» та штрафного удару, попередження отримав сам Щедрий «за симуляцію».

Це лише завело наших хлопців, які заграли ще агресивніше та наполегливіше. За декілька хвилин Акименко знову був на вістрі атаки, замикаючи подачу з лівого флангу від Бацули, але його удар був неточним. Впритул зі штангою пройшов м’яч після виконання штрафного Борисом Баранцем, який було призначено після порушення проти Андрія Мостового.

Щодо господарів, то їхня активність обмежувалася здебільшого періодичним володінням м’ячем. Перший удар в сторону воріт Павла Поштаренка наші суперники виконали на 34-й хвилині, який втім, на статус небезпечного не претендував, адже м’яч після пострілу Сергія Гвоздевича з дальньої відстані пролетів значно вище воріт.

А от червоно-жовті ледь не забили гол у роздягальню. Спочатку Щедрий виконував передачу на Акименка, який не відчув момент та не пішов на дальню штангу, а потім вже Артем сам потужно пробив з лінії карного майданчика, та цього разу відмінно зіграв воротар господарів, витягнувши кулястого у ближньому куті своїх воріт.

Ну і потім вже в доданий час виник найнебезпечніший момент біля воріт «Зірки»: несподівано після помилки у захисті м’яч опинився у Чечеленка, який перебував сам навпроти воріт. На щастя, удар у нього відверто не вийшов.

Як виявилося згодом, пристрілка Щедрого в першому таймі дала знати про себе після перерви. Відпочивши, вже на старті другого тайму наш півзахисник, із яким клуб напередодні гри в Кривому Розі продовжив контракт, підтвердив недаремність покладених на нього сподівань. На 49-й хвилині він із лінії штрафної зони технічно виконав удар низом в ближній від голкіпера кут воріт, і вивів «Зірку» вперед. Цього разу Гурин був безсилий. Минуло лише п’ять хвилин, як наші футболісти зуміли знову змінити рахунок на табло на свою користь. Наполегливість Акименкаі теж була винагороджена по перерві. Після тривалого володіння м’ячем на лівому фланзі нападу і довгої технічної перепасовки, Бацула виконав подачу і Олександр із центру воротарської зони розстріляв Гурина ударом головою, вдруге давши привід для радощів відданим уболівальникам команди, які приїхали підтримати «Зірку».

Від такого футбольного нокдауну гірники швидко відійшли, і вже в наступній атаці ледве не скоротили рахунок, але Поштаренко потужний удар з центральної зони відбив. Павло взагалі в цьому матчі помилок не припускався, тож загальна перемога команди – чимала заслуга голкіпера.

В цілому команда Сергія Лавриненка надалі події не квапила, намагаючись більше дбати про власні ворота та вичікуючи нагоди для контратаки. Хоча до 75-ї хвилини кількість поданих «Зіркою» кутових і перевалила за десяток, але зиску кіровоградці від них не мали окрім підтвердження власної переваги. Вболівальники, спостерігаючи за легкою і невимушеною грою «Зірки», задовго до кінця поєдинку почали залишати свої місця. тим часом гірники продовжували шукати щастя біля воріт Поштаренка, не полишаючи надій повторити фантастичний камбек, який вони зробили у першому колі, коли програючи у Кіровограді 0:2, і граючи в меншості, зуміли звести матч внічию. Забігаючи наперед скажемо, що їм це майже вдалося.

Під завісу поєдинку кіровоградці несподівано почали помилятися, тим самими даючи шанс підопічним Геннадія Приходька. Спочатку Ігор Бука не скористався своїм шансом, пробивши повз ворота, але на 89-й хвилині криворіжани таки зуміли порадувати стадіон завдяки півзахисникові Рябову. В’ячеслав результативно замкнув передачу від Ярослава Ямполя після атаки правим флангом – 1:2.

І ось вже коли пішла третя компенсована арбітром хвилина, фортуна була на боці гравців «Зірки». Після виконання штрафного удар головою Віталія Павлова прийняла на себе штанга, а потому пролунав свисток арбітра, що зафіксував перемогу «Зірки» – чергову в Кривому Розі, але вже над іншим суперником.

Ця перемога дала можливість вийти «Зірці» на п’яту сходинку в табелі про ранги. Тепер розподіл місць в турнірній таблиці багато в чому залежатиме від гри 30 травня, коли в 29-му заключному домашньому турі нинішнього сезону, кіровоградці зіграють із тернопільською «Нивою». Початок матчу о 18.00.

 

«Гірник» (Кривий Ріг) – «Зірка» (Кіровоград) – 1:2 (0:0).
23 травня 2015 року (субота). Початок матчу о 17:00. Кривій Ріг. Стадіон «Металург». 2500 глядачів. +27 С. Чемпіонат України, перша ліга. 28-й тур.
Арбітр: Павлюк Олександр (Київ).
Асистенти арбітра: Целовальник Олексій (Донецьк), Толмачов Сергій (Маріуполь).
4-й арбітр: Москаленко Олексій (Кривий Ріг).
Спостерігач арбітражу: Павленко Ігор (Вінниця).

«Гірник» (Кривий Ріг): 1. Гурин Роман, 34. Солдат Ігор, 13. Чередніченко Ігор, 28. Павлов Віталій, 26. Бринько Олександр, 8. Боровський Богдан (7. Бука Ігор, 62), 21. Гвоздевич Сергій (к/к) (89. Ямполь Ярослав, 57), 5. Дорош Роман (22. Рябов В’ячеслав, 77), 25. Григорик Андрій, 3. Нудний Сергій (27. Перін Юрій, 64), 9. Чечеленко Владислав. Запасні: 31. Зарубін Руслан, 11. Прошенко Артем, 16. Ходуля Ілля. Головний тренер: Приходько Геннадій.
«Зірка» (Кіровоград): 33. Поштаренко Павло, 2. Допілка Олег (к/к), 4. Мостовий Андрій, 8. Лупашко Владислав, 9. Щедрий Артем, 11. Бацула Андрій, 16. Баранець Борис (17. Кривошей Єгор, 90+2), 18. Кучеренко Олександр, 21. Загальський Ігор, 50. Акименко Олександр (13. Бочак Роман, 80), 55. Ковальов Максим. Запасні: 41. Льопка Роман, 5. Бочкур Роман, 20. Фатєєв Дмитро, 85. Керножицький Сергій, 99. Локтіонов Роман. В.о. головного тренера: Лавриненко Сергій.

Голи: 0:1, Щедрий Артем (49); 0:2, Акименко Олександр (54); 1:2, Рябов В’ячеслав (89).
Попередження: Щедрий Артем (20), Чечеленко Владислав (45+1), Солдат Ігор (45+1), Перін Юрій (68), Чередніченко Ігор (72), Загальський Ігор (90+1), Поштаренко Павло (90+3).

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool