Кіровоградська «Зірка» перемогла лідера

Квітень 19, 2014 | Спорт | Переглядів: 1497 | Коментарі: 0

Словосполучення незручний суперник для «Зірки» – якраз про донецький «Олімпік».

І не тому що донецький клуб зараз безперечний лідер першої ліги і без п’яти хвилин команда Прем’єр-ліги. Так, в рамках турнірів першої ліги «Зірка» в 5 матчах святкувала всього одну перемогу, а останні два поєдинки закінчилися для кіровоградців відчутними поразками – 0:4 в Донецьку та 1:3 в Кіровограді.

 

«Зірка» хоч і розпочала активно, але «Олімпік» всією поведінкою давав зрозуміти, що це тимчасово. І перший небезпечний момент виник саме біля воріт «Зірки», коли Сергій Алексанов увірвався по правому флангу і потужно пробив, але неточно, і м’яч не потрапив навіть у рамку воріт. Гра проходила в першій половині тайму практично без воріт, і з інших дій на полі варто було згадати лише те, що Козаченко двічі вибивав м’яч кулаками. Момент, який можна було б згадати у «Зірки» - це подача зі штрафного у виконанні Андрій Мостового, яку намагався завершити Андрій Степанов. У двобої із захисником Степанов впав, але арбітр миттєво показав, що на пенальті в цьому епізоді не варто і розраховувати.
В цій ситуації неприємно гнітила тільки практична відсутність вболівальників. Для команди, яка йде на першому місці і наступного сезону буде виступати в Прем’єр-лізі мати 600 вболівальників на матчі – не дуже приємна картина. І хоч керівництво «Олімпіка» на чолі з Владиславом Гельзіним робить значні кроки – розвиває активно дитячо-юнацьку школу, реконструює стадіон, удосконалює інфраструктуру, вболівальник аж ніяк не радує присутністю на матчі. Але хотілося б згадати, що в цьому матчі і «Зірка» не залишилася без підтримки, і два фанати перекрикували всіх вболівальників біло-блакитних.
У «Зірки» відчувалася відсутність Григорія Баранця та Олександра Кочури в атаці. З моментів першого тайму до 42-ї хвилини можна було згадати тільки комбінацію кіровоградців, яка завершилася ударом Ярослава Галенка і дивним рикошетом, який ледве не завершився голом, але Ігор Левченко перевів м’яч на кутовий. А ось якраз за 3 хвилини до кінця першого тайму «Зірка» забила. Андрій Мостовий відібрав м’яч у Олександра Ситника, пройшов пів поля і наважився на удар метрів з 30-ти. М’яч підступно стрибнув перед Левченком і влетів у правий від нього кут воріт - 0:1. «Олімпіку» варто було «прокидатися». Але «прокинувся» «Олімпік» лише в другому таймі. З самого його початку господарі увімкнули швидкості і вже на перших же секундах другої половини матчу небезпечним ударом здалеку відмітився Іса Шериф. Але у господарів відверто нічого не виходило. «Олімпік» намагався комбінувати, але в основному користувався навісами до штрафного майданчику. Здавалося, що господарі просто не знають що робити, коли програють, адже команда не програвала з серпня минулого року 20 матчів поспіль. Паніка у воріт «Зірки» виникла на 55-ій хвилині, коли Дмитро Козаченко випустив м’яч з рук, і атака несподівано продовжилася. А зрівняли господарі несподівано. Арбітр помилився при визначенні кутового, коли м’яч вийшов від Іси Шерифа. Подача закінчилася суєтою біля воріт «Зірки» і той же Шериф пробив у той же самий кут і в ті ж самі ворота, що й Мостовий у першому таймі.
«Зірка», яка аж ніяк не заслуговувала на цей пропущений м’яч, практично відразу пішла вперед і провела чудову атаку. Бурдіян віддав передачу на Чичикова на лінію штрафного майданчика, а той закинув з місця м’яч на Фатєєва в штрафний майданчик. Дмитро обробив м’яч і потужно пробив повз голкіпера у дальній кут воріт - 1:2!!!
Після цього «Олімпік» звалився на навалу. Звичайно, «Олімпік» команда, яка класом вище від решти команд першої ліги, але навіть довгі безпрограшні серії мають колись закінчуватися. Іса Шериф та Олександр Ситник активно йшли вперед, але захисна лінія «Зірки» надалі збоїв не давала. Чітко, грамотно і надійно. Це якраз те, чого чекають вболівальники. Звичайно, дві гри – не показник. Тож чекаємо на перемоги і надалі!

«Олімпік» (Донецьк) – «Зірка» (Кіровоград) – 1:2 (0:1).
джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool