«Буревісник» здобув вольову перемогу над володарем Кубка України

Травень 30, 2013 | Спорт | Переглядів: 1436 | Коментарі: 0

В матчі четвертого туру третьої групи чемпіонату України серед аматорських команд з футболу «Буревісник» з рахунком 3:2 переміг володаря Кубка України серед аматорів команду «Нове Життя» (Андріївка, Полтавська область).

З перших хвилин зустрічі господарі захопили ініціативу на футбольному полі і вже на шостій хвилині зуміли забити швидкий м’яч: гол на свій рахунок записав Денис Пономар, котрий з меж воротарської переправив м’яч у сітку воріт суперника. Та не довго вели в рахунку гравці Буревісника»: у наступній своїй атаці гості зусиллями граючого тренера Олександра Мелащенка відновили рівновагу – 1:1. Через кілька хвилин Денис Пономар вийшов один на один із голкіпером гостей, але програв йому дуель. Гості вже на двадцятій хвилині внесли кадрову зміну у свою гру: досвідчений Максим Кундель замінив Бабацького. І це принесло «свої плоди»: Максим на своєму лівому фланзі не раз загострював ситуацію. А на 25-ій хвилині матчу, на думку головного арбітру, у боротьбі із гравцем гостей у власній штрафній площадці порушив правила Ярослав Поплавка й у ворота «Буревісника» було призначено пенальті. Одинадцятиметровий удар впевнено пробив Олександр Диндиков – 1:2. Повівши у рахунку, гості перехопили ініціативу і більше контролювали м’яч. Наприкінці тайму з передачі Кунделя міг відзначитися Олександр Донець, але зблизька пробив не влучно.
На початку другої половини зустрічі Олександр Сафонов зі своєї половини поля передачею «знайшов» попереду Тараса Чемериса – після удару нападника «Буревісника» м’яч влучив у штангу воріт гостей. На 65-ій хвилині матчу «такою люб’язністю відповів» Руслан Ткаченко – каркас воріт вже господарів врятував. Хорошу контратаку за участі Марущука, Пономаря, Шушпанова і Чемериса господарі розіграли на 67-ій хвилині – Тарас не міг приборкати м’яча перед воротами суперника. А за мить гравець гостей Олександр Донець не реалізував вихід один на один із Олександром Шпаком. Небезпечну подачу Корчинського Тарас Чемерис ледь не втілив у забитий м’яч – поруч зі штангою. Дмитро Хорольський з сімнадцяти метрів перевіряв реакцію голкіпера полтавчан –Ілля Салух справився. А от на 76-ій хвилині Ілля підвів своїх партнерів: Денис Пономар пішов до кінця на голкіпера гостей, який пропустив м’яч під ногою і Денису залишалося переправити «круглого» у пусті ворота команди «Нове Життя» - 2:2. Після цього епізоду голкіпер гостей Ілля Салух відверто «поплив». У наступній атаці Денис Пономар зіштовхнувся з голкіпером гостей на межі штрафної площадки – на думку арбітра, в даному епізоді не було порушення. Тренери гостей «від гріха подалі» замінили Іллю Салуху на Олега Шостака. Але і 38-мирічний голкіпер гостей теж пропустив м’яч: Єгор Кєвліч вчасно відгукнувся на передачу Андрія Марущука і переправив м’яч у нижній дальній кут воріт суперника. Пропустивши третій м’яч, гості пішли чималими силами вперед і одного разу могли забити, але відмінно зіграв Олександр Шпак. Залишаючи вільні зони, команду Мелащенка господарі кілька раз «впіймали на контратаці. Одного разу зльоту пробивав Тарас Чемерис – м’яч пролетів біля штанги, в іншому – після удару Кєвліча зблизька врятував голкіпер Олег Шостак. В підсумку матч завершився воловою перемогою «Буревісника» - 3:2.
Наступний матч «Буревісник» проведе на виїзді в рамках чемпіонату Кіровоградської області. Суперником буде «Сокіл» із села Соколівське. А в чемпіонаті України «Буревісник» зіграє вдома 12 червня: суперником буде ФК «Барса» (Суми).

Президент ФК «Буревісник» Вакулик Ростислав Олександрович поділився своїми враженнями від переможного матчу із «Новим Життям» та окреслив завдання, які поставлено перед командою на нинішній сезон: «Матч з «Новим Життям» був складним як у фізичному плані, так і в психологічному. Було чимало моментів, коли арбітри не бачили штрафних у бік суперника. Грали проти хорошої команди. Вийшла гра. Перед командою на дебютний сезон в чемпіонаті України серед аматорів як таких завдань немає. Це перший наш крок. У наступні роки будемо ставити певні завдання, а нині набираємося досвіду. У складі суперників грає чимало досвідчених професійних футболістів. У нас більш фізично підготовлена команда, а от досвідом поступаємося. Чимала щільність матчів, складно грати. Виступаємо і в чемпіонаті України, і в чемпіонаті та Кубку області.
У внутрішніх змаганнях маємо наступні завдання: посісти перше місце в чемпіонаті та виграти Кубок області, фінал якого відбудеться 5 червня».

По завершенні матчу «Буревісник» - «Нове Життя» головний тренер господарів Сергій Віталійович Грінкевич проаналізував дане протистояння: «Позитивні емоції маю. Гра не однозначна. Перші двадцять хвилин грали добре, володіли ініціативою, а потім щось «зламалося, припускалися помилок. Думаю за рахунок функціональних даних у другому таймі переломили гру. Моменти були. Молодці, грали до кінця. Рівень команд в нашій групі рівний. Десь не щастило, десь досвіду не вистачало. Зі всіма можна грати, хлопці це вже зрозуміли».

«Буревісник» - «Нове Життя» 3:2 (1:2) (Пономар, 6; 76; Кєвліч, 85 – Мелащенко, 8; Диндиков, 25 (пен.))
«Буревісник»: Шпак, Сафонов, Марущук, Корчинський (Кєвліч, 72), Чемерис, Александров (Сафронов, 72), Пономар, Сідоров (Шушпанов, 46), Поплавка, Хорольський, Согутовський.
«Нове Життя»: Салух (Шостак, 80), Попов, Рудченко, Ткаченко, Брига (Гориславець, 87), Смирнов (Ситак, 86), Халілов (Бодня, 70), Донець, Бабацький (Кундель, 20), Диндиков (Рибак, 50), Мелащенко.


Віктор Слюсаренко, прес-служба ФК «Буревісник».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool