Велосипед для жінки: який він

Березень 29, 2023 | Цікаве | Переглядів: 2527 | Коментарі: 0

Жінка вибирає велосипед не так, як чоловік. Якщо для нього насамперед важливі технічні характеристики, для неї — зовнішній вигляд та комфорт під час поїздки. Проте не зважати на параметри транспортного засобу не можна.

Недостатня функціональність не зможе подарувати задоволення від поїздок. Тому треба уважніше придивитися до ровера. Як — підкажемо в статті. 

Специфіка жіночих моделей

Моделі мають низку конструктивних відмінностей, які пов’язані з різною будовою тіла. Перша розбіжність — рама. У жіночих верхня труба занижена чи розташована під кутом. Це необхідно для комфортного залізання-злізання, особливо для тих, хто полюбляє їздити в спідниці. 

Відстань між кермом та сидінням менша, бо в дам коротші руки. Під час їзди не треба подавати корпус занадто вперед. Саме кермо вужче через менші плечі в жінок. 

Для комфорту під час довготривалих поїздок важливо підібрати правильно сидіння. У жіночих моделей воно ширше, бо тазові кістки дам відповідні. Вузьке сідло може давити, натирати. Важливим моментом, на який потрібно звертати увагу, вибираючи велосипеди, є вага. Вироби з алюмінію легші, ніж зі сталі приблизно на 2 кг. Коли потрібно часто нести транспортний засіб у руках (спускатися сходами, заносити в автобус), ця різниця є суттєвою. 

Особливості різних типів веломашин

Під час пошуку надійного засобу для переміщення потрібно розуміти, що вирізняє модель з-поміж інших. Широкий асортимент роверів, представлених у каталозі Алло у Львові, можна об’єднати в декілька груп. 

Для прогулянок містом 

Класичні моделі велосипедів із дуже заниженою верхньою частиною рами. Розробники потурбувалися, щоб було комфортно під час поїздок жвавими вулицями, де водійки часто змушені зупинятися та спішуватися. Тримаючи спину в майже вертикальному положенні, жінка має змогу уважно спостерігати за дорогою, не напружуючи тулуба. 

Для зручності міські ровери оснастили кошиком, розташувавши його на кермі. У нього можна складати покупки. Дзвіночок допоможе сповістити перехожих про ваш рух. 

Трекінговий велосипед

Альтернативний варіант попереднього типу. Також має низьке розташування рами для комфортних подорожей на великі відстані. Здатний підкорити лісові стежки, польові шляхи. А щоб вибоїни та інші нерівності дороги відчувалися менше, виробники встановлюють амортизатори.

Шосейний велосипед

Його довга рама змушує прийняти правильний кут нахилу тулуба для комфортної поїздки. Конструкція легка, шини вузькі для кращого подолання опору. Це дає змогу розвивати достатньо великі швидкості. 

Велоспорт — гарний спосіб перепочити та водночас підтримати себе у формі. Чудова альтернатива заняттям у спортивному залі. Але, щоб здобути цілковиту користь, треба підібрати надійний тренажер. Правильно куплений байк (з урахуванням анатомічних особливостей тіла) подарує тільки насолоду від поїздки.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool