Системи охолодження: види та принципи роботи

Вересень 28, 2020 | Цікаве | Переглядів: 1045 | Коментарі: 0

В промисловому процесі виробництва критичне значення відіграють системи охолодження.

Сам принцип процесу виробництва передбачає нагрівання виробничого обладнання, що зрештою може привести не тільки до його виходу з ладу, а й до виникнення критичних аварійних ситуацій. Системи охолодження дозволяють тримати всю температуру виробничого процесу в безпечному діапазоні.

Придбати якісні та сучасні охолоджувальні системи для власного підприємства ви можете на сайті компанії «Далгакіран» ‒ https://dalgakiran.ua/uk/store/Promyishlennyie_sistemyi_ohlazhdeniya. Це турецька компанія, яка займається виробництвом та постачанням промислового обладнання, яке успішно використовується у більш ніж 130 країнах.

Види охолоджувальних систем

Системи охолодження можуть існувати у найрізноманітніших видах та використовуватись на промислових об’єктах з різною спеціалізацією. Однак до основних різновидів охолоджувальних систем потрібно віднести:

  • чиллери;
  • градирні;
  • теплообмінне обладнання.

Чиллери

Чиллери ‒ це холодильні установки, як напрочуд часто використовуються в системах кондиціонування повітря приміщення. Для охолоджувального процесу використовується спеціальний тепловий носій, який в свою чергу рухається системою трубопроводів.

Принцип роботи чиллерів може суттєво відрізнятись. Охолоджувальний процес може залежати від дії вентиляторів (осьових або центробіжних), конденсаторів, або заключатися у водяному охолодженні. Також існують різновиди абсорбційних чиллерів, які функціонують завдяки тепловій енергії, а не електроенергії.

Градирні

Градирні ‒ це спеціальні системи, які використовуються в промисловості для охолоджування води за допомогою спрямованого повітряного потоку атмосферного повітря. Градирні широко використовуються як на промислових об’єктах, так і на підприємствах сільського господарства. При цьому принцип їх роботи напряму залежить від різновиду обладнання. Градирні бувають таких основних видів:

  • з випарниками;
  • з вентиляторами;
  • відкриті градирні;
  • баштові градирні.

Теплообмінне обладнання

До іншого теплообмінного обладнання належать конденсатори, випарники або сухі холодильники. З їх допомогою власники підприємств здатні суттєво підвищити ефективність виробничого процесу, при цьому значно зменшуючи ризики виникнення аварійних ситуацій.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool