Правила і способи підбору колісних дисків для автомобіля

Листопад 29, 2022 | Цікаве | Переглядів: 1286 | Коментарі: 0

Автодиски для автомобіля конкретної моделі потрібно підбирати з такою ж ретельністю, як будь-яку іншу деталь. 

Вони мають свої унікальні характеристики, які варто враховувати при виборі. В іншому випадку ви ризикуєте купити такі диски, що просто не встановляться на своє місце. А якщо й встановляться, то будуть терти об арку, впиратися в компоненти підвіски чи кузова, або сильно виглядатимуть з арок назовні.

Буває так, що ці характеристики збігаються для авто кількох моделей, але це рідкість. В більшості випадків вони різні.

Покупка в звичайному магазині

Знати ці параметри потрібно в першу чергу для того, щоб правильно підібрати диски на машину саме в фізичному магазині, оскільки купувати їх в інтернеті значно простіше. Отже, вам потрібно розібратися в наступному:

  • Діаметр. Це всім відома величина, яка вимірюється в дюймах. Зазвичай, на одне авто можна встановлювати диски кількох діаметрів, але в рамках, що рекомендовані виробником авто.
  • Ширина. Також обчислюється в дюймах та є варіативною величиною. Це означає, що вона може відрізнятися від тієї, що мають штатні диски. Верхню межу перетинати не можна, оскільки може виникати тертя гуми об інші компоненти авто або ж диски будуть випирати з арок.
  • Виліт. Позначається абревіатурою ET та говорить нам, на яку відстань віддалена центральна лінія диска від місця його прилягання до ступиці. Виліт розрахований так, щоб колесо могло вільно та безперешкодно рухатися в арці та не випирало з неї. Також від нього залежить навантаження на підшипники. Допустима мінімальна зміна цієї величини в більший чи менший бік.
  • Центральний отвір. Позначається літерами DIA, які говорять нам про діаметр цього отвору. Він має бути точно таким, як рекомендує виробник. Якщо вам сподобалися диски, де DIA більший на пару міліметрів, їх також можна купити. Та потрібно буде додатково встановлювати спеціальні ущільнюючі кільця, щоб уникнути виникнення люфта.
  • Кількість отворів під болти та яка між ними відстань (PCD). Це єдиний параметр, що не може бути змінений ні при яких обставинах.

Впевніться, що ці характеристики в автодисках, що вас зацікавили, співпадають з тими показниками, що рекомендовані виробником авто. Якщо ви вийдете за дозволені межі, то або не зможете їх встановити, або отримаєте проблеми з експлуатацією.

Вибір автодисків в інтернет-магазині

Тут все набагато простіше, оскільки в інтернет-магазинах, як правило, є зручна система пошуку. Вам потрібно буде виконати кілька нескладних дій, а саме:

  • зайти на відповідну сторінку;
  • вказати необхідні дані — марку, модель, рік випуску та модифікацію авто;
  • натиснути клавішу підбору.

Система повинна показати всі автодиски, що за характеристиками підходять саме для вашого авто.

Але довіряти їй на 100% теж не варто. Завжди звіряйте, чи відповідають параметри обраного вами комплекту диску тим, що рекомендовані виробником.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool