Пилососи: різновиди та критерії вибору

Вересень 24, 2020 | Цікаве | Переглядів: 1137 | Коментарі: 0

Плануєте придбати пилосос? Дізнайтеся про важливі критерії вибору та різновиди.

Чистий дім та наявність обладнання для прибирання входять до базового рівня комфорту. Навряд чи хтось сумнівається в доцільності придбання пилососа. У покупців виникають складнощі щодо вибору різновиду та моделі. Як уникнути помилок та придбати найкращу техніку?

Важливі критерії вибору пилососа

Споживачам важливо отримати найкраще співвідношення якості до вартості. Експерти радять купувати пилососи відомих виробників з бездоганною репутацією. Успішні компанії мають ресурси для проведення наукових досліджень, розробки інновацій, що дозволяють збільшувати ресурс побутової техніки, підвищувати ефективність та досягати максимального рівня енергоефективності.

Базові критерії вибору пилососа:

  • потужність. Ця характеристика визначає силу всмоктування пилу та сміття і, відповідно, тривалість прибирання;
  • термін експлуатації. Матеріали, комплектуючі та вузли мають обмежений ресурс. Не маєте часу чи можливості шукати інформацію про властивості різних матеріалів, почитати огляди різних моделей пилососів? Надійні виробники, впевнені в якості своєї продукції, пропонують гарантію на термін від 12 місяців;
  • економічність. Споживання енергії в певний проміжок часу роботи — важливий показник якості приладів.

Сучасна техніка з прогресивними характеристиками коштує дорожче, ніж класичні та застарілі моделі. Вища вартість характерна і для пилососів відомих брендів. Але є можливість уникнути зайвих витрат. Купуйте побутову техніку на офіційних сайтах виробників. Тут можна отримати найкраще співвідношення якості до вартості.

Різновиди пилососів

Весь асортимент поділяється на моделі, що працюють на акумуляторах, та з підключенням до мережі. Перший тип значно зручніший, але коштує дорожче. Акумуляторні моделі мають обмеження в потужності.

Пилососи поділяються на різновиди в залежності від принципу збору пилу та сміття:

  • з фільтр-мішками. Потрібно постійно видаляти бруд. Важливий недолік — з наповненням мішка сила всмоктування зменшується;
  • без мішка. Фільтрація відбувається в колбі, що складається з 2-х камер. Пил осідає в ємності внаслідок руху по спіралі на великій швидкості. Очищене повітря виходить назовні через фільтри. Після прибирання потрібно лише очистити колбу;
  • моделі з аквафільтрами. Такі пилососи варто придбати людям, що потерпають від алергії. В системі фільтрації встановлена ємність з водою. У ній залишається максимальна кількість часточок пилу та дрібного бруду. Додаткова перевага — зволоження повітря під час прибирання.

В Україні зростає попит на миючі пилососи. Вони оснащені ємностями для розчину хімічних засобів. Такі пилососи ефективно видаляють плями з килимів та м'яких меблів, бруд з різних поверхонь та нейтралізують неприємні запахи.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool