Зміни фінансування урядової програми «Доступні ліки» в 2019 році

Грудень 05, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 674 | Коментарі: 0

З 1 квітня 2019 року урядова програма «Доступні ліки» переходить в адміністрування Національної служби здоров`я і з часом рецепти на ліки стануть електронними.

Потенційно збільшиться кількість аптек у програмі, а пацієнти зможуть отримувати ліки ще швидше і зручніше.

За рецептом пацієнт зможе отримати ліки незалежно від місця проживання у будь-якій аптеці, яка підписала договір зі вищевказаною службою. Також з 1 квітня 2019 року зміниться принцип фінансування програми. Замість розподілу коштів субвенції по регіонах працюватиме Національна служба здоров`я; діятиме прямий контракт між вказаною службою та аптекою.

Незмінним залишиться головний принцип програми – забезпечення пацієнтів ефективними, якісними і безпечними ліками безоплатно або з незначною доплатою. Нагадуємо, що нині відповідно до Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, що затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2018 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 03.08.2018 №1446) - це 261 препарат (з них 59 – безоплатних) для лікування серцево-судинних хвороб, бронхіальної астми, діабету ІІ типу.

У разі виявлення порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, вартість яких підлягає відшкодуванню, а також стягнення плати за лікарські засоби, що повинні відпускатись безкоштовно, громадяни можуть звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, тел.: (0522) 24 63 36. У зверненні обов’язково вказується найменування суб’єкта господарювання, його місцезнаходження та додаються наявні у заявника документи чи їх копії, які підтверджують його взаємовідносини з цим суб’єктом господарювання та/або вказують на порушення його законних прав (платіжні документи тощо).

Інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби
в Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool