За 2011 рік Одеська залізниця зекономила від закупівлі електричної енергії 52,2 млн грн

Грудень 07, 2011 | Новини регіонів | Переглядів: 1454 | Коментарі: 0

За 2011 рік Одеська залізниця зекономила 52,2 млн грн завдяки виходу у квітні цього року на Оптовий ринок електричної енергії.  Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі ОЗД.

Така економія є в 9 разів більшою, ніж за аналогічний період минулого року. У 2010 році економія коштів від закупівлі електроенергії у постачальників за регульованим та нерегульованим тарифом (Обленерго та інші постачальники) становила 5,8 млн грн. Економія зумовлена тим, що з квітня поточного року Одеська залізниця почала закуповувати електричну енергію на Оптовому ринку як ліцензіат з постачання та передачі електричної енергії за цінами нижчими, ніж роздрібні тарифи на електричну енергію для споживачів України.
Виходу на Оптовий ринок електроенергії передувала багаторічна наполеглива праця фахівців служби електропостачання, її структурних підрозділів, в тому числі структурного підрозділу Одеської залізниці Енергозбут. З 2002 року фахівці структурних підрозділів служби електропостачання (дистанції електропостачання та Енергозбуту) проводять активну роботу з побудови системи АСКОЕ (атоматизована система комерційного обліку електроенергії), що дозволяє підвищити точність, оперативність і достовірність обліку електроенергії та потужності, а також виконувати оперативний контроль за режимами електроспоживання.
Для того, щоб повноцінно працювати в статусі ліцензіата з постачання електроенергії за регульованим тарифом Одеська залізниця виконала певні необхідні умови. По-перше, протягом 2008-2009 рр. залізничники провели метрологічну атестацію трансформаторів струму та напруги, які мають відповідні паспорти вимірювальних комплексів. По-друге, в 2009 році Одеська залізниця закупила та інтегрувала оновлене програмне забезпечення системи АСКОЕ, а в грудні 2010 року була проведена метрологічна атестація цієї системи.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool