Як перевірити меню вашої дитини у школі чи садочку

Січень 17, 2022 | Новини регіонів | Переглядів: 1309 | Коментарі: 0

Вже в усіх українських школах і садочках розпочали готувати за новими правилами та рецептами, про це повідомляє МОЗ

"Реформа шкільного харчування розпочалася за ініціативи першої леді Олена Зеленська. Технологічні карти для оновленого шкільного меню розробляв кулінарний експерт Євген Клопотенко (Ievgen Klopotenko) з командою.

Тож які норми харчування в закладах освіти зазнали змін?

✔️ У стравах обмежують кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження.
✔️ Зменшена кількість соків.
✔️ Знижені норми споживання хліба та картоплі.
✔️ Збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових.
❌ Тепер ви не знайдете в дитячій столовій ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби. Адже ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування.

Перевірити, чи відповідає меню у навчальному закладі вашої дитини оновленим нормам, можна на сайті МОЗ, де у вільному доступі викладені всі технологічні карти  на страви", - повідомляє МОЗ на фейсбуці 

Якщо ви раптом виявите порушення, то зверніться до адміністрації закладу, а в разі потреби – залиште скаргу через чат-бот у Telegram Держпродспоживслужби 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool