Всі медичні служби держави знаходяться у підвищеній готовності

Лютий 26, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 1082 | Коментарі: 0

На сьогодні в Україні не зафіксовано жодного випадку коронавірусу, але Уряд готовий до будь-якого сценарію. Всі служби держави знаходяться у підвищеній готовності. Про це під час брифінгу сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

«Уряд вжив всіх необхідних заходів, щоб у разі потрапляння інфекції, вона відразу була локалізована, і людям була надана необхідна допомога. Задача Уряду на сьогодні — не допустити потрапляння коронавірусу на територію України», — сказав Олексій Гончарук.

З восьмої ранку на всіх найбільших прикордонних пунктах пропуску та в найбільших аеропортах перевіряють температуру тіла у всіх людей, які виїжджатимуть на територію України.

Мова йде про сім основних автомобільних пунктів пропуску та три залізничних через державний кордон авто з Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії та вісім найбільших аеропортів: «Львів», «Чернівці», «Бориспіль», «Жуляни», «Одеса», «Харків», «Дніпро» та «Запоріжжя».

На кожному пункті пропуску працює епідеміолог, забезпечений всіма необхідними засобами епідеміологічного захисту: комплектами ізолюючих комбінезонів, захисними окулярами та безконтактними термометрами. А також на кожному пункті працює карета швидкої допомоги.

Олексій Гончарук також зазначив, що Уряд щодня підсилює систему, яка запобігає проникненню в Україну цього захворювання. З цією метою Уряд сьогодні призначив Головним санітарно-епідеміологічним лікарем країни Віктора Ляшка, заступника Міністра охорони здоров’я.

«Відсьогодні Віктор Ляшко буде безпосередньо комунікувати і координувати дії органів державної влади і всіх служб, аби максимально якісно організувати роботу для запобігання потрапляння на територію країни цієї інфекції», — пояснив Прем’єр-міністр.

Посада Головного санлікаря країни дозволяє вводити карантин у разі ввезення коронавірусу на територію України, а також запроваджувати контрольні протиепідеміологічні заходи.

За словами Головного санітарно-епідеміологічного лікаря Віктора Ляшка, вже відомі перші результати дослідження зразків, які взяті у людей, що перебувають у Санжарах. Вони негативні. Ранковий медичний огляд не зафіксував ні в кого підвищення температури.

«Ми розпочали зі вчорашнього дня і сьогодні з 8-ї ранку продовжуємо в пунктах перетину державного кордону з Євросоюзом перевіряти стан здоров’я всіх людей. Прикордонники працюють разом з епідеміологами, вони проводять температурний скринінг і, у разі виявлення підозри на інфікування, люди будуть доставлені в інфекційні лікарні на швидких допомогах, які чергують в семи найбільших пунктах пропуску. Після цього їм проведуть додаткові обстеження для прийняття відповідного рішення», — зазначив Віктор Ляшко.

Він додав, що сьогодні МОЗ затвердило новий стандарт надання медичної допомоги при коронавірусній інфекції, запровадивши новий алгоритм.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool