Відсьогодні набирає чинності закон, який встановлює відповідальність за порушення правил перевезення дітей

Листопад 20, 2019 | Новини регіонів | Переглядів: 1135 | Коментарі: 0

Закон визначає, що порушення правил перевезення дітей тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 510 гривень.

А повторне протягом року вчинення порушення передбачає штраф у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ➡️ 850 гривень.

Але єдина причина, чому батьки мають використовувати автокрісла — це пасивна безпека вашої дитини, її життя та здоров'я. Адже саме автокрісло зменшує імовірність загибелі дитини під час ДТП.

Просто дотримуйтесь цього важливого правила. Не тому, що штрафи, а тому, що любите свою дитину й бажаєте їй лише найкращого.

Нагадуємо, у ПДР визначено, що забороняється перевозити дітей:

Нагадуємо, у ПДР визначено, що забороняється перевозити дітей:

зріст яких менш як 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; на передньому сидінні легкового автомобіля — без використання зазначених спеціальних засобів; на задньому сидінні мотоцикла та мопеда;
до 16-річного віку — в кузові будь-якого вантажного автомобіля;
організовані групи дітей у темну пору доби.

Патрульна поліція України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool