Від 1 січня швидкість авто в населених пунктах обмежується до 50 кілометрів на годину

Січень 01, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 1069 | Коментарі: 0

Згідно з постановою №883 знижено не тільки швидкість руху, але і допустиме перевищення швидкості – з 20 до 10 км/год.

Слід зазначити, що в нічний час, а саме з 11 години ночі до 6 ранку як раніше можна буде їздити зі швидкістю 60 км/ч.

На сайті уряду таке рішення пояснюється тим, що в країнах ЄС в населених пунктах швидкість руху становить 50 км/год.

– На сьогоднішній день в більшості країн ЄС дозволена швидкість руху транспортних засобів в населених пунктах становить не більше 50 км/год, а в особливих пунктах – 30 км/ч. Таким чином, прийняття акта дозволить наблизити національне законодавство до законодавства Європейського Союзу, – йдеться на сайті уряду.

Дане обмеження швидкості буде встановлено не на всіх ділянках доріг – залишаться траси і магістралі, де можна буде розганятися вище цієї швидкості.

«Є пункт 12.8 Правил дорожнього руху, який передбачає, що в конкретно визначених місцях органи місцевого самоврядування за погодженням з поліцією, можуть встановлювати інші знаки. І там швидкість буде вище», – роз’яснив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. Наприклад, до таких місць відносяться столичні проспект Бажана і проспект Перемоги.

Джерело: Politeka


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool