Євген Ніщук: Українська кіноіндустрія розвиватиметься стрімкіше

Квітень 30, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 1112 | Коментарі: 0

Міністр культури України, актор театру та кіно, Народний артист України Євген Ніщук повідомив про кроки у розвитку кіноіндустрії держави та висловив власну думку щодо створення Кіноакадемії і Національної Кінопремії.

«Багато років з того чи іншого Міжнародного кінофестивалю ми отримували звістки про успіх наших кіномитців, але в той самий час в нас на Батьківщині ніколи не було щорічної премії, - підкреслив Євген Миколайович. - Це справді давно напрошувалося, адже наші люди талановиті та гідні високих нагород. Я дуже вдячний ініціаторам, організаторам, Міжнародному Одеському кінофестивалю, моїм колегами з Держкіно і всім партнерам, які були залучені».

Що ж до кроків на шляху розвитку українського кінематографу, то за словами Міністра культури, недавно Президент України підписав закон про кіно та закон про створення Українського культурного фонду. Євген Ніщук наголошує:

«Створення культурного фонду дасть можливість фінансувати і премії, і фестивалі, і кіноосвіту, ми зможемо спричиняти фестивальне життя. Важливо відзначити, що загалом в час агресії, ресурсного виснаження, ми все ж таки з 2014 року серйозно підняли планку. Для порівняння, коли я прийшов у 2014 році, тоді фінансування на кіно складало 64 млн. грн., на цей рік запрограмовані 500 млн. грн. На мою думку із законом про кіно ми будемо збільшувати цей показник, і це дасть можливість крутитися «Дзизі» від кількості наших фільмів, крутитися головам наших експертів, які будуть губитися від того, скільки їм треба буде передивитися і мати високу честь визначити найкращих щороку на Національній Кінопремії».

Міністр культури України, актору театру та кіно, Народний артист України Євген Ніщук повідомив про кроки у розвитку кіноіндустрії держави та висловив власну думку щодо створення Кіноакадемії і Національної Кінопремії.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool