В Україні й надалі фіксується велика кількість нових випадків захворювання на COVID-19

Серпень 12, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 854 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 12 серпня

▪️ За минулу добу захворіли 1433 особи, з них 116 дітей та 65 медпрацівників. Госпіталізовано 288 осіб. За останню добу в Україні зафіксовано 19 летальних випадків, одужали 752 пацієнти. Загалом за добу здійснено 38 487 тестувань, з них

19 380 досліджень — методом ПЛР і 18 107 — методом ІФА.

▪️ Найбільшу кількість випадків зареєстровано в місті Києві (182), а також у Львівській (166), Харківській (139), Івано-Франківській (128) та Чернівецькій (113) областях.

▪️ МОЗ пропонує зробити карантинні обмеження максимально комфортними для українців і при цьому ефективними для стримування поширення коронавірусу. Тому на розгляд уряду буде внесено зміни до постанови про адаптивний карантин. Вони, зокрема, стосуються показників визначення рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Пропонується визначати рівень небезпеки на основі кількості нових випадків захворювання на 100 тисяч населення протягом 14 днів. Крім цього, МОЗ більш чітко визначило показник кількості заповнених ліжок. Міністерство підготувало відповідний документ і запропонувало на розгляд уряду.

▪️ В Україні й надалі фіксується велика кількість нових випадків захворювання на COVID-19 і число госпіталізованих хворих. Для профілактики поширення COVID-19 важливо дотримуватись обмежень, які діють у країні.

▪️ Стратегія МОЗ – максимально наростити кількість тестувань на коронавірусну інфекцію. Уже зараз Україна проводить більше 19 тисяч тестів методом ПЛР на добу.

▪️ Завантаженість лікарняних ліжок хворими на COVID-19 по Україні на сьогодні складає 24%. Найбільша завантаженість ліжок у Львівській області (більше 53%), у Києві (48%), а також у Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Це регіони, де кількість інфікованих на добу складає близько 50% від загальної кількості зафіксованих випадків. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool