В Україні незабаром розпочнеться призов офіцерів запасу на військову службу

Квітень 10, 2019 | Новини регіонів | Переглядів: 1548 | Коментарі: 0

В державі триває підготовка до призову офіцерів запасу на військову службу за призовом осіб офіцерського складу в Збройні сили України, який відбудеться в червні місяці 2019 року.

Кого стосується призов?

Офіцерів запасу, віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки у Військово-навчальних закладах, отримали первинне офіцерське звання, але не проходили військову службу в Збройних Силах України.

Який термін військової служби?

Це є військова служба, яка триває 18 місяців. Початком військової служби за призовом осіб офіцерського складу вважається день направлення військовослужбовців до військової частини із військового комісаріату. Закінченням – день виключення військовослужбовців зі списків особового складу військової частини.

Чи відправлятимуть в ООС (АТО) офіцерів?

Офіцери, які проходять військову службу за призовом осіб офіцерського складу, в зону ООС (АТО) не направлятимуть.

Як проходить служба?

Усі офіцери, в обов’язковому порядку, протягом трьох місяців, проходять курси підвищення кваліфікації у Військово-навчальних закладах Міністерства оборони України, потім їх призначать на відповідні посади у військові частини і підрозділи. Офіцерам, які призвані на військову службу за призовом осіб офіцерського складу, гарантована щорічна чергова (оплачувана) відпустка, терміном 30 діб.
Офіцери, які призвані на військову службу за призовом осіб офіцерського складу проживають у гуртожитку або забезпечуються службовими квартирами. Тим, хто за бажанням, орендує житло – виплачується компенсація в розмірі 2400 грн в обласних центрах, та 1700 грн у районних центрах; які призвані на військову службу за призовом осіб офіцерського складу отримують грошове забезпечення таке ж, як і офіцери військової служби за контрактом – від 13000 грн. на місяць.
Соціальний захист офіцерів за призовом повністю відповідає рівню, який отримують офіцери військової служби за контрактом.

Чи зберігається місце роботи та заробітна плата?

Так. Закон гарантує офіцеру запасу, який проходить військову службу за призовом осіб офіцерського складу, збереження робочого місця та виплату середньомісячної заробітної плати за місцем роботи, де він працював до призову. Після 18 місяців проходження військової служби є вибір: повернутися до цивільного життя або укласти контракт із Збройними Силами України, при цьому робоче місце і середньомісячна заробітна плата зберігається за офіцером.

Наслідки неявки у військкомат

Після отримання повістки про призов на військову службу за призовом офіцерського складу офіцери запасу зобов’язані прибути у визначений пункт збору і в термін, зазначений в повістці.
У випадку неявки офіцерів запасу без поважних причин за призовом, вони несуть адміністративну і кримінальну відповідальність у порядку, встановленому Законом.
Ухилення від призову на військову службу за призовом осіб офіцерського складу карається обмеженням воля терміном до трьох років. За більш детальною інформацією звертайтесь до військових комісаріатів за місцем реєстрації чи проживання. 

Кіровоградський обласний військовий комісаріат


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool