В Україні будуть розглядати законопроект, в якому журналістів можуть оштрафувати або відправити на громадські роботи

Березень 15, 2019 | Новини регіонів | Переглядів: 1134 | Коментарі: 0

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про відповідальність за поширення недостовірної інформації 

Нардеп від фракції «Народного фронту» подав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання розповсюдженню недостовірних відомостей у засобах масової інформації», який передбачає за поширення «недостовірної інформації» журналістів можуть оштрафувати або відправити на громадські роботи.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко назвав цей законопроект «черговою атакою на права журналістів» на своїй сторінці у фейсбуці. 

«Штраф за «поширення у ЗМІ, мережі Інтернет недостовірних відомостей, які ганьблять честь і гідність іншої особи» - до 480 тисяч гривень (до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, для кримінальної відповідальності такий мінімум встановлюється на 2019 рік Податковим кодексом не на рівні 17грн, а на рівні 960грн). Або журналіст чи громадянин може отримати виправні роботи до одного року.
За «умисне поширення» ганьби - уже штрафи від 960 тисяч гривень і до 1млн.920тис. і виправні роботи до 2 років»,- пише на своїй сторінці у фейсбуці голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool