В Одесі урочисто зустріли модернізований пасажирський поїзд з Кишинева

Березень 30, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 855 | Коментарі: 0

Сьогодні, 30 березня, на залізничному вокзалі ст. Одеса-Головна відбулися урочистості з нагоди початку курсування сучасного модернізованого пасажирського поїзда № 642/641 Кишинів – Одеса.

У заході взяли участь голова Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) Славомір Піхор, віце-міністр економіки та інфраструктури Республіки Молдова Юліанна Дрегелін, голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, член правління ПАТ «Укрзалізниця» Желько Марчек, Генеральний директор ДП «Залізниця Молдови» Юрій Топала та в.о. директора регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Роман Мякішев.

Як зазначили учасники, усі складнощі щодо запуску цього поїзда робочій групі на чолі із одеським губернатором вдалося усунути та напередодні літніх пасажирських перевезень надати можливість пасажирам комфортно подорожувати між Молдовою та Україною. «Коли я в липні 2017 року вперше почув про існування труднощів у запуску цього поїзда, я вже тоді був упевнений, що ми зможемо домовитися, піти назустріч одне одному. Нам це вдалося – результат ми побачили сьогодні! На літній період ми разом із залізничниками плануємо подовжити маршрут курсування цього поїзда до Затоки, щоб гостям нашого міста було зручніше діставатися на відпочинок до Чорноморського узбережжя», - підкреслив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Член правління ПАТ «Укрзалізниця» Желько Марчек привітав усіх присутніх з початком курсування модернізованого поїзда. «Щиро бажаю залізничникам, щоб цей поїзд користувався великим попитом серед пасажирів, курсував щоденно та своєю бездоганною роботою тільки зміцнював стосунки між Україною та Молдовою», - зазначив Желько Марчек.

Роль своєрідного каталізатора у проекті запуску модернізованого поїзда між Україною та Молдовою належала Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) – саме так зазначив її голова Славомір Піхор. Він також додав, що запуск цього поїзда – це яскраве свідчення того, що всього можна досягти, об’єднавши зусилля та маючи зацікавленість у позитивному результаті.

Генеральний директор ДП «Залізниця Молдови» Юрій Топала нагадав про спільне минуле Одеської та Молдавської магістралей: «Колись ми були єдиним цілим – Одесько-Кишинівською залізницею, і цей поїзд є ніби історичним символом цього». Також керівник залізниці Молдови пообіцяв опрацювати питання зменшення тривалості подорожі поїздом з Кишинева до Одеси до трьох годин.
Нагадаємо, що починаючи з червня 2016 року, Місія ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні активно виступала за скорочення часу та покращення поїзда Кишинів – Одеса, що перетинає кордон. Тепер модернізований пасажирський поїзд замінив застарілий. Рухомий склад є комфортнішим і швидшим, тривалість подорожі за зазначеним маршрутом становитиме 3 год. 50 хв. Завдяки спільним зусиллям сторін залізничне пасажирське сполучення між Кишиневом і Одесою стає привабливішим. Очікується, що більш зручний міжнародний зв’язок залізницею сприятиме туристичному потенціалу обох країн.

З 30 березня поїзд №642/641 Кишинів – Одеса складом модернізованого дизель-поїзда курсуватиме тричі на тиждень (п’ятниця, субота, неділя) за наступним графіком: відправлення з Кишинева о 06:57 та прибуття до Одеси о 10:46, відправлення з Одеси о 18:45 та прибуття до Кишинева о 22:27.
Передбачається, що в літній період пасажирський поїзд №642/641 Кишинів – Одеса курсуватиме щоденно.

Довідка.

На залізниці Республіки Молдова проведені роботи з реконструкції і модернізації п’яти дизель-поїздів серії Д1 на SC “ELECTROPUTERE VFU” S. A. в місті Пашкань (Румунія). Модернізація проведена відповідно до вимог правил капітальних ремонтів, згідно з технічними завданнями, вимогами нормативних документів Міжнародної спілки залізниць (UIC) і європейських стандартів, що використовуються для пасажирських вагонів міжрегіональних перевезень.
Модернізовані дизель-поїзди Д1М (до модернізації – серії Д1) обладнані кондиціонерами, автоматичною системою інформування пасажирів, доступом до Інтернету, є можливість перевезення пасажирів з обмеженими можливостями, вагонами з трьома класами комфортабельності та іншим, що дозволяє значно покращити якість обслуговування пасажирів. Також було замінено гідромеханічну коробку передач на гідродинамічну, а дизель 12VFE17/24 на дизель шведського виробництва VOLVO, що відповідає європейським стандартам екології. Більш того, термін служби модернізованих дизель-поїздів збільшується на 18 років, а витрати дизельного пального зменшені до 20%

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ.

В Одесі урочисто зустріли модернізований пасажирський поїзд з Кишинева

В Одесі урочисто зустріли модернізований пасажирський поїзд з Кишинева

В Одесі урочисто зустріли модернізований пасажирський поїзд з Кишинева

В Одесі урочисто зустріли модернізований пасажирський поїзд з Кишинева


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool