В Одесі підліток отримав смертельні електротравми, залізши на вагон

Вересень 17, 2019 | Новини регіонів | Переглядів: 1005 | Коментарі: 0

Ввечері 14 вересня 2019 року 14-річний підліток отримав смертельні травми від ураження електричним струмом, залізши на вагон на станції Одеса-Застава І.

Зі слів товариша, що перебував на станції разом з потерпілим, хлопчик піднявся на вагон, щоб зробити фото та був уражений електричним струмом. Працівники залізниці викликали швидку допомогу та поліцію, однак після прибуття лікарі констатували смерть хлопчика.

Постраждалий та його товариш навчаються у 120-ій школі міста Одеси, де минулого року фахівці Одеського навчально-методологічного відділу Департаменту охорони праці та промислової безпеки АТ «Укрзалізниця» проводили лекції для учнів третіх, четвертих та п’ятих класів щодо небезпеки перебування на об’єктах залізниці. За словами товариша, він попереджав про небезпеку ураження електричним струмом і відмовляв друга від ризикованого вчинку.

На жаль, діти і підлітки піддають себе величезній небезпеці, коли піднімаються на вагони, локомотиви, огорожі, мости та інші залізничні об’єкти заради фотографії. У цьому році на території регіональної філії «Одеська залізниця» це вже шостий випадок травмування підлітка під час спроби зробити селфі на вагоні.

Залізничники вкотре попереджають, що напруга контактної мережі – 27,5 тисяч Вольт. При наближенні до проводу ближче ніж на 2 метри може виникнути електрична дуга між тілом людини і дротом та завдати електротравму з важкими наслідками для здоров’я.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool